Арена Бургас – скандалното строителство

Арена Бургас – скандалното строителство

Спортният министър Радостин Василев коментира скандално проточилото се и абсурдно поскъпнало строителство на спортната зала „Арена Бургас“ в морския град.

Първата копка на съоръжението в бургаския кв. „Изгрев“ е направена през декември 2014 г., като пусковият ѝ срок трябваше да бъде в края на 2018 г. прогнозната стойност тогава е 38,4 млн. лв. Днес залата все още не е въведена в експлоатация, макар че държавната инвестиция в нея набъбна до 63,8 млн. лв., а в началото на тази година правителството одобри отпускането на още 15 млн. лв. за довършването ѝ. 

Министър Василев коментира още: „Сега интересната тема е „Арена Бургас“. Тя е към 65 млн. лв. – потвърди Василев. – Преди три седмици смених ръководството на „Академика 2011“. Новото ръководство, което е съставено от двама юристи и един финансист, е в пълен потрес. Липсват документи, неясноти. Сега подаваме сигнал за тази зала, защото според нас по първи оценки там има някакви незаконосъобразни неща. Ще вляза с комисия, която да установи реалното състояние. Не искам да отида някъде и те да кажат: „Ама тя беше перфектна“. Имаме отделени 15 млн. лева в бюджета, прогностично. Без да имаме никаква идея на какъв етап е, но няма да ги освободя, преди да имам доклад от „Академика“, преди да се установи състоянието ѝ. Тя няма акт 15 още, има претенции към изпълнителя ѝ за неустойки, огромно забавяне.

Сподели: