Българите в град Франкфурт, Германия, се срещнаха с част от ръководството на „Има Такъв Народ“

Българите в град Франкфурт, Германия, се срещнаха с част от ръководството на „Има Такъв Народ“

На 13 февруари в град Франкфурт, Германия, се състоя среща на Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Таня Тимева (от Изпълнителния съвет на „Има Такъв Народ“) с наши сънародници живеещи и работещи там.

Темите, които се дискутираха и вълнуваха присъстващите бяха идентични с тези от предния ден, при срещата с българите в град Бремерхафен. А именно – подписката за провеждането на сегашния референдум за смяна на модела на управление с Президентска република (който бе обсъден обстойно), както и огромното разчочарование от проблема с малкото избирателни секции в Германия (40 в цялата страна).

Сънародниците ни във Франкфурт също искрено се интересуваха от идеята за електронно гласуване, която е сред основните приоритети на ИТН, още от референдума от 2016г., когато Конституционния съд изхвърли неоснователно този въпрос от прякото допитване до гражданите.

Друг акцент от разговора бе недостигът на персонал в Консулството във Франкфурт. В момента той се състои от 5 души, което е крайно недостатъчно за българската общност там, наброяваща около 20 хил. човека.

Сподели: