Виктория Василева, Андрей Михайлов и Александър Александров участваха в „Хемус 2022“

Виктория Василева, Андрей Михайлов и Александър Александров участваха в „Хемус 2022“

Главният секретар на “Има Такъв Народ“ – Виктория Василева, както и народните представители Александър Александров и Андрей Михайлов – участваха в церемонията за откриването на 15-то Международно изложение на отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС 2022“ в Пловдив.

В изложението участват България и още 19 държави. В присъствието на стотици гости от страната и чужбина, изложението беше открито от Президента на страната и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили – Румен Радев.

Депутатите от ИТН разгледаха основните щандове на редица световни и родни производители на въоръжение и бойна техника, като Дженеръл Дайнамикс, Патриа, Некстер, Фикантиери и др.
С особено внимание бяха разгледани бойните и спомагателни машини на Българската компания “Самел 90” АД, предназначени за специалните сили на Българската армия, част от които са доставени и бронираните машини от различен тип на компанията „International Armored Group IAG” с президент Антон Стефов. Компанията има намерение да инвестира и построи завод в Бургас за бойни и спомагателни бронирани машини.

Депутатите от ИТН отделиха внимание на производители и компании предоставящи услуги за отбранителната промишленост в областта на високите технологии, комуникациите, радарната техника, системите за насочване, дронове и др.
Участието на нашите представители беше посрещнато с подчертан интерес. Те имаха множество срещи с мениджъри и оторизирани представители на компаниите, както и висши военни от БА (и други армии). Присъствието и личното участие на посланика на Финландия у нас, госпожа Кристина Кувая, в събитието, също подчерта важността на „ХЕМУС 2022“ в Пловдив, както и интереса към него.

Международното изложение „ХЕМУС“ в Пловдив създава огромна възможност участниците да обменят идеи и обединяват потенциал в сферата на сигурността и отбраната, и високите технологии. Безспорен е и приносът на изложението за укрепването на връзките на българската военна промишленост и Въоръжените ни сили.

Сподели: