Виктория Василева: ИТН не е краткосрочен проект, ИТН е играч за дълъг мач

Виктория Василева: ИТН не е краткосрочен проект, ИТН е играч за дълъг мач

Целта на предстоящите избори е да победим и да докажем, че „Има такъв народ“ не е краткосрочен проект и ИТН е играч за дълъг мач. Това заяви главният секретар на партията Виктория Василева в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР.

Василева заяви, че след изборите ще се направят необходимите компромиси, за да се конструира правителство и да няма политическа криза.  

„ИТН няма време да губи кондиция. ИТН е жива и ще се представи повече от достойно на предстоящите избори“, категорично заяви Виктория Василева.

Според нея в партията имат точна преценка за проявените слабости и грешки. Имало надценяване на чувството за отговорност в потенциалните партньори.  

В ефира на националното радио тя отново напомни, че в предишния парламент не са успели да съставят кабинет, тъй като Христо Иванов е поискал да одобрява всички назначения. 

„Ние сме прагматични хора и не сме дошли в политиката да се харесваме, а да вършим работа“, отбеляза Василева и допълни, че ИТН е политическата сила, която е успяла да победи ГЕРБ на избори и да й отнеме властта.

Относно президентските избори Василева заяви, че ИТН са предвидими и продължават своята подкрепа за двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Според нея  е добре, че има повече кандидатури за президент и няма значение дали си ректор на Алма Матер или друг човек, защото всеки един професионалист има право да пробва своя късмет и успех в политиката. 

В радиоефира Виктория Василева заяви, че не са търсени за разговор от Кирил Петков и Асен Василев, но ако бъдат поканени няма да водят разговори за представителство в бъдещо правителство, тъй като е редно да се видят резултатите и електоралната тежест.

В заключение Василева посочи, че не са се отказали от реализиране на въпросите от референдума. „При нас всяка една стъпка е правилно премерена, за да доведе до най-добър резултат“, посочи Василева.

Сподели: