Виктория Василева пред Bulgaria ON AIR: ПП „Има такъв народ“ показва до този момент, че е един изключително коректен и стабилен партньор

Виктория Василева пред Bulgaria ON AIR: ПП „Има такъв народ“ показва до този момент, че е един изключително коректен и стабилен партньор

Това сподели главният секретар на ПП „Има такъв народ“ в студиото на предаването Денят ON AIR.

На въпроса на водещата Ганиела Ангелова дали ще и е трудно на четворната коалиция, Василева отговори, че няма идеални конструкции, особено в политиката, но ще е достатъчно всички партньори да спазват коалиционното споразумение.

„Имаме волята да намерим по-скоро това, което ни обединява, а не това, което ни разделя. Ние бихме искали това управление да е стабилно и успешно и ще работим за това“ – допълни Василева.

В коментар за позицията на ПП „Има такъв народ“ за зеления сертификат и изказването на проф. Чорбанов от трибуната на Народното събрание, Виктория Василева сподели, че ваксинирането на всеки един гражданин е доброволен акт и не може зеленият сертификат да ограничава трудовите права на хората“.

В разговора бе засегната и темата за мораториума за цените на тока.

„Ние се ръководим в нашите действия от това да лобираме за интересите на хората“ – каза Василева и допълни, че „мораториумът е крайна мярка, дори спорна според експертите, но в тази война с времето да спрем часовника е възможност Министерството на енергетиката и парламентарната комисия по енергетика да имат възможност специалистите в тази област да намерят адекватните механизми за овладяване на цените на електроенергията“.

Василева сподели, че вярва в професионализма, както на колегите си, които са поели Министерството на енергетиката, така и на хората, които работят и в останалите институции, които са ангажирани с този проблем и смята, че в един по-кратък срок от заложения в мораториума, ще успеят да бъдат приложени нужните законодателни и управленски мерки, за да бъдат овладени тези кризи.

На финала на разговора, Виктория Василева сподели, че ПП „Има такъв народ“ поема тежки министерства, но в партията приемат това като признание за експертния им потенциал, а лично тя е убедена, че нейните колеги, които поемат четирите ресора – регионално развитие и благоустройство, енергетика, външни работи и спорт, ще се справят повече от блестящо.

Сподели: