Вицепремиерът Караджов: Предстои представянето на Морския пространствен план пред Европейската комисия

Вицепремиерът Караджов: Предстои представянето на Морския пространствен план пред Европейската комисия

Гроздан Караджов – вицепремиер и министър на регионалното развитие и Златомира Мострова – народен представител от Има Такъв Народ, взеха участие в Национална кръгла маса на тема „Черноморски хоризонти 2022, която се проведе в Бургас. Форумът е под патронажа на вицепремиера и министър на регионалното развитие – Гроздан Караджов.

“Очаквам скоро да приключат процедурите по съгласуване на Морския пространствен план и да го представим пред Европейската комисия.” Това заяви в Бургас вицепремиерът Гроздан Караджов, по време на откриването на форума. Той се организира по повод Европейския ден на морето и е част от инициативите на Областна администрация – Бургас, Черноморски институт и други неправителствени организации за разпространение на идеите на синия растеж и формиране на политики за силна морска държава.

Морският пространствен план е разработен от експертите от Националния център за териториално развитие и детайлно описва всички аспекти от функционирането на Черноморския регион, като дава прогнозни сценарии за икономическото му развитие при спазване на екологичните норми.
„Това е нашата пътна карта за устойчив растеж на морската икономика и развитие на българския Черноморски район до 2035-та година“, каза министър Караджов.

От своя страна, Златомира Мострова изрази готовността на ПГ на „Има такъв народ“ за подкрепа на необходимите законодателни инициативи за приемането на Морския пространствен план на България.

Сподели: