Георги Георгиев: „В Северозападна България няма магистрала, няма бизнес, няма инвестиция и хората емигрират!“

Георги Георгиев: „В Северозападна България няма магистрала, няма бизнес, няма инвестиция и хората емигрират!“

Това коментира в студиото на предаването Денят ON AIR Георги Георгиев от ПП „Има такъв народ“.

„Каквото и да говорим – инфраструктурата е основополагащо нещо, без което не може. Факт е, че България умира и последното преброяване го показа. Затова трябваше да се направи всичко възможно да не бъде спирано строителството на автомагистралите“.

Това са част от критиките към министър Комитова, а в допълнение специалистът по регионално развитие от „Има такъв народ“ коментира и проблема със строителните фирми, които не са си получили средствата за свършената работа.

„По времето на Герб има фирми касички, които получават поръчката политически, а възлагат на подизпълнителите да свършат работата за 50% от цената“ коментира още Георгиев и сподели, че от „Има такъв народ“ са призовали министър Комитова да види кои са действителните изпълнители.

Факт е, че строителния бранш е в колабс и на дневен ред са много краткосрочни и дългосрочни решения, които трябва да се вземат. „Като начало трябва да въведем механизъм за индексацията на цените, което няма да е нещо ново и иновативно, има го в ЕC,  дори в Румъния и ние призоваваме служебното правителство да направи тази индексация“.

В коментар по актуалната за деня тема, а именно решението на Конституционният съд, че назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в служебното правителство е било противоконституционно, водачът на листата на „Има такъв народ“ за Враца каза: „ на лице е нарушение на основния закон, но от тук нататък работата е на прокуратурата, а това какво ще се случи с неговите актове, ще реши съда. От една година говорим и показваме всичко свързано с корупцията по време на управлението на ГЕРБ и искаме да се търси наказателна отговорност. В случая имаме идентична ситуация – нарушение на основния закон“.

„Почтеността е лично качество, а промяната е точно това –  спазване на закона и конституцията“ – коментира още Георги Георгиев пред зрителите на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че в 46-ото Народно събрание от неговата партия са внесли искане за промяната в Конституцията, за да може и хората с двойно гражданство да са кандидати за народни представители, а впоследствие и за министри. И добави, че в „Има такъв народ“ също имат достойно членове, които не са част от листите именно поради тази причина.

A дали „Продължаваме промяната“ ще влязат в парламента, с какъв процент и ще имат ли водеща роля при съставянето на правителство, ще решат хората на 14 ноември.

Той изрази оптимизъм, че и в 47-я Парламент, ролята на политическа  партия „Има такъв народ“ ще е водеща, но дори и хората да ги поставят на различна от тази позиция, те ще са последователни и диалогични. „Всичко ще зависи от политиките и програмите за конкретните сектори и ако има съвпадение по тях, ние ще се борим те да се изпълнят“ – допълни Георги Георгиев – водач на листата във Враца.

Сподели: