Георги Георгиев от „Има такъв народ“ се срещна с посланика на Израел

Георги Георгиев от „Има такъв народ“ се срещна с посланика на Израел

На 12 май, четвъртък, Георги Георгиев от ИТН (председател на Групата за приятелство България-Израел в 47-ото НС) и депутати от групата, се срещнаха с посланика на Държавата Израел в София – Н. Пр. г-н Йорам Елрон.

Поканата за срещата дойде от самия посланик, а поводът – да се отбележи създаването на групата за приятелство с Израел в българския парламент, която е най-голямата.

Председателят на Групата за приятелство – Георги Георгиев произнесе приветствена реч. След което срещата премина в конструктивен дух и заявки за още по-пълноценно сътрудничество.

Н. Пр. г-н Йорам Елрон изтъкна дългогодишните приятелски връзки между двете държави. “България е най-добрият и лоялен партньор на Израел, с изключително добро сътрудничество в много области, като енергетика, селско стопанство, управление на води, киберсигурност и др. Заедно с групата за приятелство ще работим за разширяване на сътрудничеството.”

На срещата беше изтъкната и историческата заслуга на България за спасяването на българските евреи и оргомната благодарност на израелския народ за това.


Сподели: