Георги Чепишев: Заради задкулисни игри на ГЕРБ, ДПС и БСП, водата за битовите абонати ще поскъпне между 30 и 80 % от 1 януари 2022 г.

Георги Чепишев: Заради задкулисни игри на ГЕРБ, ДПС и БСП, водата за битовите абонати ще поскъпне между 30 и 80 % от 1 януари 2022 г.

В комисията по “Околна среда и води” към 46-то Народно събрание представителите на “Има такъв народ” се опитаха да наложат мораториум върху бизнес плановете на ВиК дружествата, за да не се позволи ценови шок за потребителите от следващата година.

Точно чрез тези бизнес планове, ВиК дружествата повишават цените на водата за крайните потребители.

Въпреки опитите на депутатите от ИТН, партиите на статуквото блокираха решението в комисията. ГЕРБ и ДПС изобщо не влезнаха на заседания, като преди това провалиха две други заседания на същата комисия, а БСП присъстваха, но не гласуваха.

Това споделя депутатът от ИТН в 46-то НС и член на комисията по “Околна среда и води” инж. Георги Чепишев.

Безотговорното управление на водния сектор в последните 12 години от страна на ГЕРБ докара почти до фалит много от дружествата в страната.

Загубите по мрежите на места достига 80% и през последните години не е направено нищо, за да бъдат намалени.

Раздутите щатове с партийни „калинки“ допълнително увеличават финансовата тежест за крайните потребители, допълва инж. Чепишев

Длъжни сме да осъществим сериозна реформа, за да се намалят загубите в мрежата и изтичането на милиони към партийни каси, за да се избегне фалита на много дружества в страната и да се стопира безконтролното повишение на цената за гражданите.

ПП “Има такъв народ” има ясна програма в сектора и след изборите на 14 ноември ще осъществи необходимите промени за оздравяване на ВиК дружествата в страната.

Сподели: