Граждани на Пловдив на пореден протест заради „Рогошко шосе“. Има Такъв Народ подкрепя инициативата

Граждани на Пловдив на пореден протест заради „Рогошко шосе“. Има Такъв Народ подкрепя инициативата

В сряда /15.03.2023 г./ от 16:00 часа на ул. „Рогошко шосе“ в гр. Пловдив до входнo-изходната табела на града ще бъде даден старт на протестно шествие с искане за незабавен цялостен ремонт на пътния участък.

Протестът е организиран от гражданска инициатива „Заедно за Пловдив“, които очакват вашата гражданска подкрепа, както и тази от жителите на околните села и представители на местния бизнес.

Акцията ще започне със спиране на движението по ул. „Рогошко шосе“. След което протестното шествие ще се насочи и ще приключи до моста на гробищния парк.

Основните искания на инициатива и протеста са:

Започването на незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив.

Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.


Гражданска инициатива „Заедно за Пловдив“ отправят и официално покана за среща с кмета Здравко Димитров – Зико, както и с представители на фирмата спечелила обществената поръчка за ремонт на ул. „Рогошко шосе“.


Дойде времето за отговор на въпроса: Защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по- късно дейностите по проекта не са започнали. В случай, че откажат среща с нас имаме готовност сами да се справим с проблема. По естествен път ще подпомогнем смяната в статута на земята, като в образувалите се дупки ще засадим картофи, които покълнаха във времето от последното обещание на кмета за нов път до деня на протеста.

„Има Такъв Народ“ застава зад каузата и интересите на гражданите на Пловдив.

Сподели: