Гроздан Караджов: ИТН спаси България от харвардските измамници

Гроздан Караджов: ИТН спаси България от харвардските измамници

ИТН спаси България от харвардските измамници. Това каза кандидат-депутатът и водач на листите на партията в Пловдив и Хасково с предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Политическите измамници от Харвард, а не нашият министър на енергетиката Александър Николов, излязоха и казаха, че късаме с Газпром. В същото време продължиха да купуват руски газ, но с 30% по-скъп, заради комисионната на офшорната фирма на Газпром. Защо не излязоха и не попитаха хората, дали са съгласни с това! – попита риторично Караджов.

Спрените доставки са следствие на спрени плащания към Газпром, за които част от европейските страни намериха механизъм. А ние започнахме да плащаме на офшорка и не знаем къде отиват парите – добави още бившият регионален министър и определи това като голяма измама, при която не се знае колко български политици са прибрали комисионни.

Цената на бензина също е далавера – продължи Караджов – и добави, че няма икономически показател, който да аргументира защо при евтини суровини, цената на бензина от 1.90лв – в момента е 3.30лв. Причината е, че се е дало предимство на Лукойл да си произвежда тук евтиния бензин, нафта и т.н. и да ги изнася навън на високи цени.

Ако партия ИТН не бе прекратила това правителство, щетите от неговото управление и кризата щяха да са умопомрачителни. В момента имаме 20-23% инфлация, много по-висока от европейската, благодарение именно на финансовия екип на Промяната.

Подадох си оставката веднага след като стана разрива в коалицията, защото на никой не му трябваше хазартната стабилност, каквато търсеха ПП – напомни Караджов. Той е убеден, че хората са разбрали кои са били политическите измамници в предното правителство и кой е работил погледнато обективно по документи и факти.

Според бившия министър, най-голяма тежест в предишния кабинет са отнесли министрите на ИТН. И регионалното, и министерството на енергетиката, както и външно министерство, са били изправени пред сериозни предизвикателства и проблеми за разрешаване.

За дълго коментираните в общественото пространство 3.9 млрд.лв. за пътно-строителните фирми, Караджов още веднъж поясни – тези пари са истински дефицит. Още по времето на редовното правителство обяснявахме това с Росица Велкова (сегашния служебен министър на финансите), само че тогава Асен Василев излизаше по медиите и ви лъжеше.

Караджов бе убеден, че на предстоящите избори на 2-ри октомври българските граждани ще осмислят всички тези факти, ще прогледнат и ще изгонят измамниците. А на въпроса към колко депутатски места се стреми ИТН, Караджов отговори с цитат от Мечо Пух – „колкото повече, толкова повече“.

В коментар по актуалната тема от последните дни за природните бедствия и наводненията, Гроздан Караджов подчерта, че трябва да има законови текстове, които да персонализират отговорността на длъжностните лица и заключи, че ако има поне един наказан, нещата ще се променят.

Сподели: