Гроздан Караджов (ИТН): Служебният министър Шишков бе обявил, че инхаус процедурите при „Хемус“ са незаконни, а сега отпуска 120 млн. лв. за същите тези незаконни процедури

Гроздан Караджов (ИТН): Служебният министър Шишков бе обявил, че инхаус процедурите при „Хемус“ са незаконни, а сега отпуска 120 млн. лв. за същите тези незаконни процедури

„Докато бях министър, не ми разрешиха МРРБ да възобнови работата по проектите при магистрала „Хемус“ и „Ботевград – Видин“. Именно те бяха наречени от Петков и Василев – „Грабежът на века“. А сега същият министър Иван Шишков, който по времето на предишния кабинет участваше в комисия, която обяви същите тези инхаусови договори за незаконосъобразни и неговият подпис стои там, е платил 120 милиона на фирмите по тези инхаус договори“ – това заяви в студиото на предаването „Още от деня“ по БНТ Гроздан Караджов. По темата той подчерта още, че залага единствено на истината, която може да се докаже с документи.

Според бившият министър на регионалното развитие, хората са прозряли политическата измама и ще гласуват за истината.
Той бе категоричен, че ИТН със сигурност ще влезе в парламента след изборите на 2-ри октомври. „Социологията в България традиционно греши по отношение на резултатите на ИТН. В момента настроенията на хората са други, а и те осъзнаха кой играе на тяхна страна“.

Всичко, което се е изсипало срещу ИТН е лъжа, каза още в студиото на БНТ Гроздан Караджов и напомни думите на своя приятел Радой Ралин, че който живее честно, той не живее лесно.
„Ние честно казахме на хората какво се случва в коалицията, какви ще са щетите, и че бюджетът е опропастен. Ние заложихме на истината, затова и бяхме нападнати“.

Той припомни, че една от причините ИТН да напусне коалицията е лошото водене на бюджета и в момента фактите и финансовите показатели доказват това. Експертът от ИТН добави, че служебният финансов министър Велкова е изнесла доклад, от който става ясно, че 6 милиарда лева за следващата година ги няма и няма откъде да се вземат, затова ще трябва да се изтегли заем.

„Кой продъни бюджета и откъде дойдоха инфлацията и ръста на цените? Вината е на гениалната харвардска школа и идеята да се раздават за компенсации пари на калпак!“ – така Караджов коментира финансовата политика на предходния кабинет. Той уточни, че от ИТН са били против раздаването на 4 милиарда лева, без да се направи диверсификация и категоризация на уязвимите групи от населението, но никой друг не е смеел да каже нищо на Асен Василев.

Гроздан Караджов, който е водач на листите на ИТН в Пловдив и Хасково, сподели, че много често хората могат да го видят в центъра на Пловдив, където разговаря с гражданите.

„Хората ни стискат ръцете, защото два пъти ИТН спаси България – първия път от Бойко Борисов, а втория път от управлението на „Кабинета Петков“.

Сподели: