Депутатите на “Има Такъв Народ“ заседаваха в Кюстендил

Депутатите на “Има Такъв Народ“ заседаваха в Кюстендил

На 10 май, вторник, се проведе изнесено заседание на парламентарната група на “Има Такъв Народ“ и среща с обществеността на гр. Кюстендил.

Снежанка Траянска приветства цялата парламентарна група и гостите, които бяха дошли, дори по-рано, за да чакат и да посрещнат народните представители на ИТН. Специални участници в срещата бяха регионалният министър Гроздан Караджов и част от политическия кабинет на подопечното му МРРБ.

Гражданите поставиха много въпроси свързани с областта, като пътната инфраструктура, сметищата, санирането на многофамилни и еднофамилни жилищни сгради, възможностите за изграждане на фотоволтаични системи за домакинствата и т.н.
Бяха зададени и въпроси засягащи национални проблеми, като енергетиката, цените на тока, международната политика и др.

Министър Караджов акцентира на възможността за подобряване на състоянието на пътя до село Смоличино по програмата за текущ ремонт и поддръжка на АПИ до изготвяне на необходимата документация и проекти за основен ремонтна пътя. Със проектна готовност е пътя за местност “Трите буки”, където има проектна готовност и ремонтните работи могат да започнат скоро.

Министър Караджов акцентира и на останалите републикански пътища в област Кюстендил отбелязани в картата на АПИ като планирани за ремонт през 2022г..

Тихомир Тенев, член на Комисията по енергетика и с над 20 годишен стаж в областта на енергетиката, разясни как се сформира цената на електрическата енергия у нас и благодарение на продадената енергия на борсите са възможни по-големите помощи, които получава бизнеса. Той отбеляза още, че ПГ на ИТН са съвносители на промяна в Закона за енергетиката, който улеснява създаването на

нови малки и големи фотоволтаични централи за производство на ток от слънцето.

По отношение на темата за Република Северна Македония, Виктория Василева и Пламен Николов отговориха защо позицията на Има Такъв Народ е категорична. Северна Македония има неизпълнени ангажименти по договора, сключен през 2017г. И докато това не се случи, България няма да вдигне ветото за влизане в ЕС.

След Пловдив и Кърджали, събитието в Кюстендил беше третата спирка от така наречената Национална обиколка с „открити приемни и дискусии“ във всички областни градове на страната.


Сподели: