Деца в неравностойно положение от Видин и Ново Село играха футбол на Националния стадион за 1 юни

Деца в неравностойно положение от Видин и Ново Село играха футбол на Националния стадион за 1 юни

Около 60 деца на възраст между 8 и 15 години, трениращи футбол в школата на „Реал Мадрид“ в гр. Видин, пристигнаха в София, за да сбъднат мечтата си да играят на Национален стадион “Васил Левски” 2022.
Поводът бе 1 юни – Денят на детето, а младите спортисти бяха деца в неравностойно положение от гр. Видин и с. Ново Село.


Събитието бе организирано от Министерството на външните работи, съвместно с Министерство на младежта и спорта, а инициативата бе на министъра на външните работи – Теодора Генчовска.

„Бъдете здрави, любознателни и не спирайте да мечтаете. Вие сте най-голямото ни богатство и надежда за бъдещето“, обърна се министър Генчовска към тях. Тя посочи, че образованието трябва да върви наред с развитието на таланта. „В ръцете на млади хора като вас, образованието води до един по-добър свят“, допълни още Теодора Генчовска.

В рамките на събитието, младите таланти показаха завидни футболни умения и бяха наградени с медали. Специален видео поздрав към тях направи футболната легенда Христо Стоичков, а голмайсторът Мартин Камбуров им даде ценни съвети, като им пожела да си поставят високи цели, които да постигат с лекота.

Сподели: