Димитър Гърдев: „Има такъв народ“ ще работи за съставяне на правителство в следващия парламент

Димитър Гърдев: „Има такъв народ“ ще работи за съставяне на правителство в следващия парламент

„Има такъв народ“ категорично ще работи за съставяне на правителство в следващия парламент, заяви в предаването 12+3 по БНР Димитър Гърдев. По думите му ИТН единствена е успяла да бие ГЕРБ за последните 12 години. Следващите партии, които участват в надпреварата, и когато има разпиляване на усилията на протеста, няма да постигнат този резултат. В следващия парламент ще бъдем в основата на изискването да бъде формирано правителство, което да не включва партии на статуквото. То ще бъде коалиционно,разбира се, отбеляза Гърдев.

„ИТН не е водила кампания срещу Кирил Петков за двойното му гражданство, искахме да получим ясно уверение за статуса му. Кампания се поде от ДПС, а въпроса в Конституционния съд го постави ГЕРБ“, заяви още Гърдев. Той уточни, че в питането на ГЕРБ до Конституционния съд има и искане да се тълкуват актовете на Петков като министър на икономиката.

„В заключителната декларация от срещата в Словения ясно се споменава разширяване на ЕС“, каза в ефира на националното радио Димитър Гърдев. Той припомни, че след срещите в Солун, София и Загреб тази формулировка е била избягвана, докато в Словения има ангажимент за разширяване, но уточни, че европейските държави не са се ангажирали със срок.

България започна много по-ясно и точно да формулира пред партньорите от ЕС къде са проблемите в отношенията с РСМ, смята още анализаторът. Според него  няма разнобой в позицията на България по темата за Република Северна Македония.

Сподели: