Добромир Гюлев – кандидатът от ИТН, който прониза с харпун една от болните теми на Южното Черноморие

Добромир Гюлев – кандидатът от ИТН, който прониза с харпун една от болните теми на Южното Черноморие

Добромир Гюлев е едно от новите лица в листата за 2 МИР-Бургас на „Има такъв народ“ за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Той е човек с интереси и експертиза в няколко сфери на обществено-политическия живот в страната ни. Досега не се е занимавал с политика като пряк участник в нея, но е категоричен, че е социално ангажирана и активна личност, която приема, че промяната трябва да тръгне от хората. Oт години Гюлев следи процесите в страната ни и напълно подкрепя идеите и приоритетите, заложени в програмата на „Има такъв народ“.

Добромир Гюлев има и своя кауза – по-добър баланс между икономическото развитие на Южното Черноморие и опазването на невероятната ни природа. Той е запален по подводния риболов и непрекъснато вижда с очите си непоправимите щети, които нанасяме на морето – едно от най-големите богатства на страната ни. Именно опазването му е една от основните задачи, които е поставил пред себе си, ако бъде избран за народен представител.

Добромир Гюлев е на 42 години, роден и израснал в Бургас. Завършил е ГРЕ „Г.С. Раковски“ през 1997 г. като възпитаник на първата паралелка с профил италиански език. През 2000 г. и 2001 г. е живял и работил в САЩ. През 2003 г. завършва Италианска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента работи като редактор, анализатор и специалист по качеството в компания, специализирана в медийни и бизнес анализи, както и обработка на данни и информация. Работил е също така като бизнес журналист и медиен анализатор. Женен, с две деца.

„Не изпитвам срам или притеснение от това, че съм решил да бъда активен политически, въпреки популярното клише, че политиката е „мръсна работа“. Политиката се прави от хора. Чистите хора правят чиста политика, мръсните – мръсна. Аз считам, че политиката и обществената дейност като цяло са част от отговорностите, които всеки от нас като граждани трябва да поеме в даден етап на живота си, за да е полезен на обществото. Вярвам, че човек, за да е удовлетворен, трябва да поема на плещите си най-голямата тежест, която може да носи. Това дава смисъл на живота.

Имам и по-лична причина. Искам да мога един ден с чисто сърце да кажа на дъщерите си, че съм опитал да им оставя една по-добра България. Че не съм се скрил в комфорта на безразличието или зад извинението „от мен нищо не зависи“. Като гражданин на демократична държава не мога да си позволя това“, каза Добромир Гюлев.

И добавя, че съвсем добре съзнава, че за широката бургаска общественост е напълно непознато лице. „За подводните риболовци обаче се надявам това да не е така. Любовта ми към морето и гмуркането са може би най-интересното нещо, свързано с мен. Взаимодействието ми с морето играе изключително важна роля в живота ми и е оформило до голяма степен това какъв човек съм днес. Голяма част от времето ми минава насаме, с харпун и камера под вода“, казва за себе си Гюлев и добавя, че се опитва от години да „заразява“ с вируса на морската вода колкото се може повече хора.

Повече можете да прочетете във Flagman.bg

Сподели: