Златомира Мострова, ИТН: Сред основните ни приоритети ще е изграждането на обща икономическа зона на Ямбол със Сливен

Златомира Мострова, ИТН: Сред основните ни приоритети ще е изграждането на обща икономическа зона на Ямбол със Сливен

Участваме в тази кампания с голямото желание да реализираме нашите приоритети, не само в национален план, които са разписани в нашата програма, а и тези, които са важни за развитието на Ямбол. Този регион заслужава много повече. И това може да бъде постигнато със създаването на обща икономическа зона със съседния град Сливен. Тя би обединила потенциала на над 90 населени места, в които живеят над 300 хил. човека. И нашият основен приоритет е изграждането на тази зона”, това заяви водачът на листата на ИТН в Ямбол – Златомира Мострова, по време на среща на кандидат-депутати от „Има такъв народ“ с граждани в региона.

По думите на втория в ямболската листа, кандидат-депутата Тихомир Димитров, четирилентовият път между Ямбол и Лесово заедно с общата индустриалната зона ще мултиплицират един от друг ефектите си. Той допълни, че е крайно време градът да има функционираща болница, предоставяща модерно и качествено здравеопазване.

Според Гроздан Караджов, Ямбол има сериозни шансове да стане един от развитите в индустриално отношение градове.
„75 процента от индустриалните предприятия в Южна България са концентрирани около автомагистрала „Тракия”. Там, където се движат големите товаропотоци, около тези артерии възникват логистични центрове, производствени бази, всякакви предприятия. Когато поех поста министър, едно от първите неща, които ми направи впечатление е пътят Лесово – Ямбол. Всяка година с около 30 процента расте трафикът към Истанбул и обратно. Абсолютно невъзможно е да се движиш в момента по прословутия път 1-7. Тирове, камиони и между тях опитващи се да изпреварват коли. Изключително опасна работа. Ние като държава трябва да ценим най-много живота на нашите граждани. И затова решихме със Златомира и останалите колеги, че тук трябва да се построи един скоростен път. Възложих го веднага, така че той е в проектна фаза, надявам се, че не е спрян от служебното правителство и ще бъде построен възможно най-бързо”, каза бившият регионален министър.

На срещата присъства ексдепутатът, сценарист и водещ Филип Станев, който подчерта, че от началото на годината сме се нагледали на лицемерие, на лъжи, на опити да се манипулира общественото мнение, зад които да бъдат скрити едни далавери. „Оказа се, че разликата между някои от нашите партньори и ГЕРБ е нулева. Кирил Петков и Бойко Борисов под някаква форма са един и същи човек! Просто единият е малко по-зализан, има малко повече коса и идва от Канада. Другият идва от Банкя, има малко по-малко коса и малко по-хашлашки говори”
Станев изтъкна, че Златомира Мострова е доказала, че в българския парламент е възможно да има истински професионалисти и специалисти. „Тя доказа, че е възможно да се работи така, че българските граждани да имат полза от своя народен представител. Човек, който милее за Ямбол и ще свърши реална работа за Ямбол, а няма да говори празни приказки“.

Ние ще продължим да не обещаваме неща, които не можем да изпълним. Ще продължим да говорим истината и да си държим на думата, заяви и Тошко Йорданов.
„Тези измамници от „Продължаваме промяната” се опъват и лъжат, твърдят, че са направили неща, които не са направили те. Твърдят, че са вдигнали заплатите на полицаите, а те гласуваха против вдигането на тези заплати. Твърдят, че са махнали ДДС на брашното – това е лъжа, те гласуваха против това. Лъжат и за нас, защото разваляйки това правителство ние прекъснахме огромни далавери“, бе категоричен зам.-председателят на ПП „Има такъв народ”.

Сподели: