Златомира Мострова, ИТН-Ямбол: Да бъдем будни и грамотни

Златомира Мострова, ИТН-Ямбол: Да бъдем будни и грамотни

„Днес отдаваме почит не само към паметта на големите българи от миналото ни, работили за духовния просперитет на страната ни, но и на днешните знайни и незнайни будители, които всеки ден с делата си укрепват и окуражават българския дух“. Това заяви в Деня на будителите водачът на ПП „Има такъв народ” в Ямбол Златомира Мострова.

Част от обиколката на Мострова в региона в днешния ден бе едно от най-будните ямболски села – Маломир. В него тя се срещна с многобройни симпатизанти, споделящи идеите на ИТН за промяна в управлението и нов морал в политиката. Заедно с тях, кандидатът за народен представител положи цветя пред паметника на Дядо Желю войвода и посети църквата „Св. Успение Богородично”. По време на посещението си, Златомира Мострова обяви, че стартира инициатива за предоставяне на книги на читалищните библиотеки в областта под надслов „Да бъдем будни и грамотни”. Първото дарение получи именно читалището в село Маломир. Юристът дари и личния си екземпляр от Правилника за организацията и дейността на предходното Народно събрание.

Културата е заложена като основен приоритет и ценност в програмата на ПП „Има такъв народ”, заяви Мострова и определи като най-сериозен проблемът с хроничното недофинансиране на сектора. Това в още по-голяма степен се отнася до населените места, които са отдалечени от големите градски центрове. По думите ѝ, истинското предизвикателство пред развитието на културния процес у нас, освен да се осигурят повече финансови средства, е да се открие начин как най-ефикасно да бъдат разпределени вече отпуснатите ресурси, за да могат да бъдат постигнати поставените цели.

Сподели: