Златомира Мострова: ИТН-Ямбол е против политизирането на проблема със зелените сертификати

Златомира Мострова: ИТН-Ямбол е против политизирането на проблема със зелените сертификати

„Има такъв народ“ Ямбол е против политизирането на темата за зелените сертификати. Вместо да се реши кризата в обществото, предизвикана от Ковид 19, политизирането на проблема я задълбочава. Това заяви водачът на ИТН в Ямбол Златомира Мострова.

Според кандидат-депутатът ситуацията с Ковид 19 в момента е достатъчно сериозна, обществото е скептично към ваксинацията и чувствително към всяка реакция по проблема, независимо дали идва от правителството, политическите партии или граждански организации. Поради това няма нужда от пристрастия и нажежаване на напрежението, а от разумни мерки и отговорно поведение. Опитът за извличане на политически дивиденти и заиграването със страховете на хората е цинизъм, категорична е Мострова.

Като пример за конструктивен подход, Златомира Мострова посочи предложението на ИТН зелен сертификат да получи и тази част от населението, които са преболедували и имат антитела. В крайна сметка обаче водеща роля имат медицинските специалисти, а държавните институции следва да облекат техните предложения в законова форма, за да гарантират спазването на правата на всеки гражданин, е мнението на юриста.

Сподели: