Златомира Мострова от ИТН-Ямбол: Здравеопазването изисква и законодателни промени

Златомира Мострова от ИТН-Ямбол: Здравеопазването изисква и законодателни промени

„Здравната криза, хаосът със зелените сертификати и ваксините са темите, които най-много вълнуват хората и най-често обсъждаме в разговорите си с тях. Това е съвсем нормално, става въпрос за живота и здравето им, няма по-важно от това. Тук ситуацията е още по-притеснителна, заради състоянието на областната болница. Има нужда от спешни мерки за овладяване на ситуацията, но като юрист съм убедена, че подобряването на здравеопазването изисква и законодателни промени, най-вече по отношение на Закона за лечебните заведения и Закона за здравното осигуряване“. Така водачът на ПП „Има такъв народ” в Ямболска област Златомира Мострова обобщи впечатленията от срещите си в региона през последните няколко дни.

Днес Мострова и екипът на ИТН бяха в село Генерал Инзово. Предните дни те посетиха градовете Елхово и Болярово, както и селата Бояново, Малко Шарково, Мелница, Гранитово, Лесово, Воден. В община „Тунджа” представителите на партията се срещнаха с жители на селата Бояджик, Межда, Савино, Меден Кладенец, Ботево, Роза.

„Сред хората се усеща несигурност и объркване. Проблемът обаче е, че освен здравната, сме свидетели на още няколко развиващи се едновременно кризи, които са взаимно обвързани. Изходът минава задължително през сформиране на редовно правителство и действащ парламент, които да поемат отговорността за справянето с тях”, коментира още Златомира Мострова. Тя поясни, че навсякъде акцентират върху смисъла от гласуването и високата избирателна активност. За повече увереност и практически познания в предстоящия вот пък се правят демонстрации със симулатор за машинно гласуване.

Сподели: