Ивайло Вълчев в Община Твърдица: ИТН ще работи усилено за привличане на инвеститори и откриване на работни места

Ивайло Вълчев в Община Твърдица: ИТН ще работи усилено за привличане на инвеститори и откриване на работни места

Следвайки желанията на своите симпатизанти за срещи и споделяне на проблеми, представители на ПП „Има такъв народ” посетиха населени места в община Твърдица. От страна на домакините срещите преминаха в „сянката на страха”, тъй като голяма част от тях, работейки в държавния сектор, се страхуваха да демонстрират привързаност към партията.

За съжаление, никой от тях открито не сподели конкретните си мотиви, но стана ясно, че в региона, ако си държавен служител, е рисково да си симпатизант на ПП „Има такъв народ”. Въпреки, че в Закона за държавния служител, чл. 42, ал. 1, е записано: „Държавният служител има право да членува в политически партии, доколкото не съществува забрана, установена в специален закон.”, все още властва „закона на кмета”.
Останалите теми на срещите бяха с акцент върху ежедневните проблеми, свързани с голямата безработица в региона, ниските доходи, липсата на елементарна сигурност за живота и здравето, липсата на ефективни транспортни връзки с големите населени места, липсата на прозрачност в отчитането на усвоени средства по оперативни програми, зелените сертификати.
От страна на гостите най-активен в събеседването и отговорите беше Ивайло Вълчев – лидер в ПП „Има такъв народ” и водач на листата в 21 МИР-Сливен. Той засегна въпросите, свързани с невъзможността на партията да създаде работещо правителство в двата поредни парламента, поради липсата на безусловна подкрепа от партиите на промяната. Също така увери хората, че партията ще работи усилено за привличане на инвеститори и откриване на работни места с гарантирани доходи.
По темата за здравеопазване и ваксиниране отношение взе общинския координатор д-р Мариела Красимирова, а по темата за образование и кариерно развитие – Иван Клисурски (депутат в 45-то и 46-то Народно събрание).
Навсякъде срещите приключиха с поемането на ангажимент, от страна на гостите към жителите в населените места, за продължаване на срещите и в бъдеще, ако партията влезе в новия парламент.

Сподели: