Ивайло Вълчев: Не е време за метафори, а за пряк разговор – очи в очи

Ивайло Вълчев: Не е време за метафори, а за пряк разговор – очи в очи

„Не е време за метафори, а за пряк разговор с хората – очи в очи“. Това каза в предаването „На фокус с Лора Крумова“ кандидатът за народен представител от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

В студиото на Нова, Вълчев отбеляза, че държи на пряката комуникация. „Обичам да си говоря с хората очи в очи. Кампанията ни върви със срещи. Намираме се сред хората и чуваме какво имат да ни казват“.

Относно предприетите от служебния здравен министър Ковид мерки Ивайло Вълчев ги определи, че са в стила на „Овчаря говори на стадото“. Според него мерките наказват хората. Вълчев съобщи, че самият той няма зелен сертификат, но е изкарал ковид-заболяване и напомни, че именно от „Има такъв народ“ са внесли в 46-ото НС законопроект, ваксинацията да не бъде задължителна.

Във връзка с бъдещи разговори по съставяне на правителство Ивайло Вълчев каза, че ключовата дума за всички трябва да бъде „Смирение“, както и че диалогът следва да бъде по –искрен, по-дълбок. Според Вълчев монологичните форми на изява е необходимо да останат на заден план.

На въпрос за двойното гражданство на Кирил Петков, Ивайло Вълчев отговори, че ако има някъде нещо, което не е правилно, не е грешно да го посочиш. „Ние бяхме тези, които са за това хора с двойно гражданство да могат да бъдат избирани за народни представители и министри. В момента, в който обаче имаш закон, който забранява двойното гражданство, той трябва да бъде спазван“, категорично заяви Вълчев.

Сподели: