Ивайло Вълчев: Ние сме тук, за да работим, а не за да ставаме популярни

Ивайло Вълчев: Ние сме тук, за да работим, а не за да ставаме популярни

„Ние сме тук, за да работим, а не за да ставаме популярни. Едното вече го имаме“. Това каза в предаването „Тази събота“ по БТВ заместник-председателят на „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

Той направи метафорично сравнение за състоянието, в което се намира държавата ни, като каза, че ако тя е като заседналия кораб „Вера Су“, то е нужен нов екипаж, който да изкара кораба и всички токсични вещества.

„Има такъв народ“ направи всички възможни усилия, за да има правителство в рамките на 46-ия парламент, но останахме неразбрани в опитите си да покажем, че наистина сме готови да управляваме, отбеляза Вълчев. Той допълни, че който го е страх да управлява, не трябва да се явява на избори, и че от ИТН са били готови с решения.

Каквито и да са резултатите, партиите, които имат идеи затова как нещата могат да започнат да се случват, ще са готови доста повече за диалог.

„Донякъде имаме вина заради това, че бяхме наивни. Мислехме, че моралът все още означава нещо, но политиката се оказа по-мръсна и хлъзгава от тази работа“, подчерта Ивайло Вълчев и допълни, че са влезли в политиката не като политици, затова могат да виждат нещата от по-различен ъгъл.

Той коментира и подкрепата на „Има такъв народ“ за президента Румен Радев, като каза, че държавният глава е застанал на страната на протеста и на хората, които са излезли на улицата. „При Радев няма плакатни изявления“ отбеляза Ивайло Вълчев.

В заключение заместник-председателят на „Има такъв народ“ отбеляза, че са готови да разговарят с тези, с които ще имат общи идеи.

„Публиката те определя дали си фалшив герой. ИТН не е такава партия“, категорично заяви още в ефира на БТВ Ивайло Вълчев.

Сподели: