Ивайло Вълчев пред БНТ: Убеждаваме хората, че е важно да гласуват

Ивайло Вълчев пред БНТ: Убеждаваме хората, че е важно да гласуват

„Ние правим нещо, което нито една друга политическа сила не прави. Убеждаваме хората, че е важно да гласуват и то така, че в Народното събрание да влязат достатъчен брой депутати, които не се страхуват да се опълчат на системата“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ и кандидат за народен представител Ивайло Вълчев.

Според него се е променил начинът, по който хората приемат политическите послания. „Спряха да търсят обещания от типа „ще оправим тротоара пред блока““, каза Вълчев.

Относно Covid кризата, той коментира, че най-големият проблем идва не от това какви са решенията, а от начина, по който протича комуникацията. По думите му нито редовното последно правителство, нито служебният кабинет са успели да консолидират хората. „Те трябва да имат цялата информация, за да направят информиран избор“, заяви още Вълчев и допълни, че от ИТН са против това да има задължителна ваксинация.

„Г-н Трифонов е ваксиниран, аз не съм, защото съм преболедувал. Нямам зелен сертификат, но се надявам да мога да си извадя такъв на базата на придобити антитела“, съобщи още в предаването на БНТ Ивайло Вълчев.

Относно предстоящи разговори за сформирането на кабинет и предстоящия парламентарен вот Ивайло Вълчев заяви, че в момента, в който свърши изборният ден, ще се знае кой на каква позиция ще бъде за предстоящи преговори. „За нас изборите не са конкурс за красота. Надявам се при едни следващи разговори всеки да си е извадил поуките. Ние сме го направили. Показахме, че можем да носим отговорност“, категорично заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

Сподели: