Ива Митева: Ако някой иска истинска промяна, то това е ПП „Има такъв народ“

Ива Митева: Ако някой иска истинска промяна, то това е ПП „Има такъв народ“

И двата минали парламента показаха, че ако някой иска истинска промяна, това е ПП „Има такъв народ“, заяви председателят на 45-о и 46-о НС, Ива Митева (ПП „ИТН“), в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ 1.Тя посочи още, че целта на ИТН е да сложи край на „кърпенето“ в политиката, както се е правило последните почти 30 години, защото се бори за истинска промяна. Тя отрече и мълвата, че ИТН е проект на „Задкулисието“. „Ако наистина има такова, ИТН щяха да формират кабинет. Но в кампанията си партията пропагандираше, че ще направят промяна из основи и застанахме зад думите си.“ Тя беше категорична, че никой не стои зад тях и ще продължат с работата по изпълнение на целите от програмата си.

Ива Митева посочи, че проблемите са страшно много и трябва да се говори повече за образование, култура и социални дейсности. „Това от своя страна трябва да дойде от хората, които работят в тези системи и те трябва да подадат отдолу какви да бъдат промените.“

„Не сме направили грешка с това, че искахме да направим кабинет на малцинството с 65 народни представители, напротив, това е много смела и отговорна постъпка. Смятате ли, че ако зад нас стоеше някой, щяха да ни го позволят това?“ – запита риторично Митева.

След изказването на Татяна Дончева в ефир пред Георги Любенов, че ИТН е проводник на интереси ДПС, но отново без всякакви доказателства, Митева направи остро изказване, че г-жа Дончева няма място в политиката, защото тя изговаря неверни думи и трябва се срамува и да понесе отговорност. Като аргумент Митева изтъкна и факта, че „Има такъв народ“ застава зад Румен Радев, а ДПС – не. „Достатъчно ли доказателство е това, че не играем в един отбор?“ – запита отново тя.

Ива Митева подчерта, че въпреки всеобщата съпротива – и на Статуквото, и на другите партии, срещу това ИТН да направят кабинет с 65 народни представители, формацията на Слави Трифонов продължава напред и доказва колко са силни. Тя изрази надежда хората да не са се отказали от ИТН, а да чуят дори тяхното извинението и да продължат да вярват. Защото: „Ние доказахме със законопроектите, които приехме, включително закона за отказ от собствените ни привилегии, защо сме в политиката, а какъв отпор имаше само! А ако трябва да правим радикални промени, те ще ни гърмят по улиците!“ – посочи заплашената с убийство председателка на 45-о и 46-о НС.
На второ място, тя отбелязва, че актуализацията на бюджета не се дължи на Асен Василев, а на работата на парламента.
В заключението си Митева посочи, че парламентът гласува много допълнителни мерки, които в обема си за пръв път се случват – за култура, туризъм и пенсионери.

Сподели: