Ива Митева в Разград: След изборите партийността трябва да бъде изоставена и да се правят политики по райони, за да можем всички да вървим напред

Ива Митева в Разград: След изборите партийността трябва да бъде изоставена и да се правят политики по райони, за да можем всички да вървим напред

Ние сме тук, за да се случват нещата. Ясно правим разграничение между партия и политика. Нашата партия “Има такъв народ“ е, за да можем да се явим и да участваме в парламентарните избори и в политиката. Оттам-нататък партийността трябва да бъде изоставена и да започнат да се правят конкретни политики по райони. Политики спрямо нуждите на хората, за да можем всички да вървим напред. Това заяви водачът на листата на ПП „Има такъв народ“ за Разград и председател на 45-о 46-о НС – Ива Митева, на отворена среща с граждани, която се проведе в Разград на 29 октомври (петък).


На срещата беше представена листата на ПП „Има такъв народ“ за 18 МИР – Разград. Освен Ива Митева, присъстваха депутатът от 45-о НС и втори в листата – Драгомир Петров (сценарист и ТВ водещ), както и останалите кандидати на „ИТН“ за 18 МИР – Мария Господинова, Мартин Капралов, Ромина Първанова, Нина Тодорова и Ирена Колева.

Специални гости от ръководството на „Има такъв народ“ бяха депутатът от 45-о НС и водач на листите в 3 МИР – Варна и 8 МИР – Добрич – Филип Станев (сценарист и ТВ водещ) и народният представител и председател на „Комисията по бюджет и финанси” в 45-о и 46-о НС – Любомир Каримански.

Срещата започна с въпроси на граждани по актуални теми, като се получи своеобразна и градивна дискусия.
Завършилата образованието си в Разград, Ива Митева, която наскоро защити и докторантура по Конституционно право, призова хората да не притесняват и да споделят своите трудности: „Разчитаме на това гражданите да ни повярват и да бъдат наши последователи, и избиратели, без да някой да купува гласовете им!“

Драгомир Петров, който е родом от Исперих, бе категоричен, че ПП „Има такъв народ“ е създадена, защото хората могат чрез нея да се борят заедно срещу Системата. “Хората ни питат защо не направихме правителство след предните и по-предните избори. Но ако бяхме направили правителство с големи компромиси, как щяхме да се изправим отново пред Вас?”, попита риторично той и подчерта, че е по-добре да не управляват, да няма правителство, да се явят сега трети път на избори, дори и да понесат загуби, за да могат да застанат пред избирателите си честно и без да се страхуват, че са предали доверието им. “Целта ни не е да управляваме на всяка цена!”, заяви отново сценаристът политик.

Филип Станев коментира появата на „Има такъв народ“ с аргумента, че създаването на партията и влизането им в политиката е, за да покажат, че всеки един човек е важен и всеки носи отговорност. „До преди нашата поява на политическата сцена, всички партии твърдяха, че в държавата няма пари. В момента, обаче, в който се появихме и дойде първият служебен кабинет, се оказа, че в държавата се появиха пари за всичко. Въпросът е – как се изразходват тези пари и колко от тях се краде!“, отбеляза сценаристът и подчерта, че най-важното сега е да се направи така, че тези пари да излязат на светло и всеки един български гражданин да знае как се харчат те.

“Тъжно е, че няма достатъчно млади хора и личности, които да се върнат в Разград, след като са се изучили, за да се борят за развитието на града!”, коментира Филип Станев един от основните проблеми на областния град в последните години и изрази мнение, че решение би било смяна на ръководството в местната власт.

В дискусията се включи и икономистът Любомир Каримански, който заяви, че най-важното е да възпитаваме децата си и всички около себе си в стремеж към придобиване на знания, защото без знания промяната е невъзможна. “Колкото и добре да живеем, манипулацията от страна на различни политически партии съществува и без знания не можем да се справим.“, бе категоричен председателят на Комисията по бюджет и финанси в миналия парламент.

Сподели: