Ива Митева: Народен представител от Кърджали може да направи много за региона

Ива Митева: Народен представител от Кърджали може да направи много за региона

„Много ми се иска да вземем мандата от Кърджали, защото смятам, че можем да направим много за този регион. Смятам, че народният представител, който е бил от Кърджали, е могъл за 12 години да направи много. Още повече, че този народен представител е бил председател на парламента. А аз знам, че когато си председател на парламента имаш много лостове“.

Това обяви Ива Митева, председател на последните два парламента, при стартиране на предизборната кампания в Кърджали.

Според нея, няма как, ако „в продължение на 12 години си лъгал, да получиш доверие за следващите четири“.

“Ние не искаме да лъжем хората, затова виждате, че си поемаме кръста, гледаме да продължим напред. Да, ние може да се лишим от няколко депутати, но предпочитаме да си останем честни, да направим това, което искаме. За да не се правят нещата по стария начин – да се извиват ръце и едните да подкрепят другите и обратното“, допълва Митева.  

„Да, ние искаме промяна, но реална промяна. Ние не сме хора, които правим това за пари. Напротив, всички сме имали някакви добре заплатени длъжности и животът ни е бил много по-спокоен“, посочва Митева.

На мнение е, че ще бъде полезна в Народното събрание.

“Смятам, че имам познание и опит, които мога да приложа в Народното събрание. Много неща могат да се направят в него, там всичко е толкова остаряло. Смятам още, че може да се обединим, експертите от всички парламентарни групи, и да почнем да работим тема по тема и на правим законите в НС“.

Преди това според нея обаче трябва да има чуваемост, разум, морал, съзидание и кураж, за да се случи.

Сподели: