Ива Митева: Натискът върху депутати, търсенето на депутати и лъжата се възприемат като нормалност

Ива Митева: Натискът върху депутати, търсенето на депутати и лъжата се възприемат като нормалност

От „Продължаваме промяната“ звънят на отделни депутати от нашата парламентарна група и настояват да разговарят с тях, нито веднъж не ни потърсиха като парламентарна група, а ние бяхме готови да разговаряме с тях от първия ден. Това каза в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви на 4 юли, Ива Митева, зам.-председател на парламента и депутат от Има Такъв Народ.


Според нея и сега ИТН да получат официално писмо за разговори, ще се съберат и ще решат дали да откликнат.

„Нас никой не ни търси за разговори, те звънят наистина, но персонално към отделни народни представители. Не го разбирам това – натискът върху депутати и лъжата се превърнаха в нещо нормално, за разлика от говоренето на истината и спазването на Конституцията“, сподели Митева.

Тя разкри, че и на нея й е звънял лично премиерът в оставка Кирил Петков. „Вдигнах му, той поиска да се видим и да поговорим, но аз отказах. Някои колеги обаче се поддадоха. Изпитвам тъга и разочарование, но това си е техен собствен избор“, разказа Митева.

Според нея дали ще е премиер Кирил Петков или Асен Василев, за ИТН това няма значение.

Един следващ парламент ще бъде още по-фрагментиран и в този смисъл още по-трудно вземащ решения. Затова мисля, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание, независимо с чий мандат, каза Митева.Сподели: