Ива Митева: „Слави Трифонов не е в листите, защото ние искаме да премахнем авторитаризма в управлението на България.“

Ива Митева: „Слави Трифонов не е в листите, защото ние искаме да премахнем авторитаризма в управлението на България.“

Ива Митева-водач на две листи от ИТН за изборите ноември месец относно казуса за подадената листа на „Да, България“ в Стара Загора, тя заяви, че правилата не са спазени и има пропуски по процедурата. Затова изключва съмнението за политическа атака.

Ясно, е че има нарушение по казусът Кирил Петков. Бившият председател на 45-то и 46-то НС, казва, че на 21-ви април Крили Петков е осъзнавал и подписал, че е с канадско гражданство. Но въпреки това, май месец подава декларация, че е само български гражданин, по посочени доказателства от Конституционният съд. Експертът от ИТН, допуска, България също да бъде осъдена от Европейския съд по нарушаване правата на човека по същия казус.


Според Ива Митева има сериозна опасност и правни последици, както и застрашаване на правната сигурност.
„България е правова държава и всички сме равни пред закона.“- заключи тя по темата.
Дали ще се появи Слави Трифонов на предизборната трибуна, Ива отговаря, че го няма в листите, защото искат да избегнат точно този авторитаризъм и един човек да „дърпа конците“. Напротив, ИТН е излязла с всичкте си лица-експерти напред.


Ива Митева е убедена на 80%, че ще има парламент дори и между четворна коалиция, защото всички са разбрали грешките си. Много е рано да се говори за премиер, въпреки, че една политичекса сила вече има заявка с име, добави тя. Лицето Стефан Янев, според Митева е достатъчно балансирано, но не се е чуло нищо от „Продължаваме промяната“ и тяхната програма.


За бъдещи разговори с ГЕРБ, Ива Митева, очаква първо да се види какво ще представят те като лица и ще бъдат ли освободени от това сами да взимат решения.

Сподели: