Идеите на ИТН за трафика в Кърджали: Два нови моста и отваряне на бул.„България“

Идеите на ИТН за трафика в Кърджали: Два нови моста и отваряне на бул.„България“

Повече от четири десетилетия в Кърджали не е работено в посока изграждане на нова пътна инфраструктура. Факт, който не подобава на областен град. В тази връзка от ПП „Има такъв народ“ имат още предложения, свързани основно с намаляване натовареността на трафика. Първата от идеите бе осъществяването на подлез и надлез по „Беломорски“, още повече, че родопският град е единственият в страната, в който няма подобни съоръжения.

„Освен това смятаме, че е необходима изцяло нова транспортна схема за град Кърджали. Т.е. има много затворени улици, които според нас трябва да бъдат отворени, за да се улесни достъпа в града. Ето например тази част от бул.“България“, която се намира в отсечката от ресторант „Москва“ до пощата. Според нас, ако бъде отворена, движението на автомобилите може да не влиза изцяло в трафика на „Сан Стефано“ и „Екзарх Йосиф“, както и през Обредния дом в посока „Възрожденци“, посочва Георги Чепишев.

Как да се подходи към осъществяването на тази концепция?

„Нашето предложение е, по възможност външна фирма, която е специализирана в изграждането на транспортни схеми на модерни европейски градове, да предложи такава и за град Кърджали“, допълва Чепишев.

Още повече, че трафикът се увеличава и задължително трябва да бъде отговорено на новите реалности. Именно по тази причина от ИТН имат още идеи – за изграждането на нови мостови съоръжения.

„Първото ни предложение, което искаме да поставим на обществено обсъждане, е изграждането на пътен мост на мястото на въжения. Смятаме, че това ще облекчи трафика в посока първите блокове на „Възрожденци“ и в посока Ардино и село Резбарци. Идеята е през ул.“Заводска“ да минава трафикът за „Възрожденци“, посочва Чепишев.

Второто е едно добро, но забравено старо предложение.

„Изграждането на мост след стотните блокове в посока язовира, така че от там да мине основният туристически трафик за Главатарци и Енчец. Съоръжение, с което да се излиза на Крайно село“, обясни Чепишев.

Намерение, което не само ще придаде един много по-добър облик, но и възможност за подобаващо развитие на туристическия бранш в града. 

Сподели: