„Има такъв народ” вече и под тепетата

На 24.10.2020г. в град Пловдив отвори врати седмият офис на ПП „Има Такъв Народ”.
В съботния слънчев есенен ден се събраха над 100 човека, които уважиха събитието. Като безспорно до момента, това е откриването на офис с най-много гости от цяла България, които са и членове на ПП „ИТН“. Което направи още по-тържествено и емблематично събитието – много хора с една цел и кауза (както от Южна, така и от Северна България) – събрани на едно място – ЗАЕДНО!

Присъстваха повечето от общинските координатори от региона – Димитър Миланов (Пловдив-град), Манол Манолов (Пловдив-град), Васил Апостолов (Асеновград), Атанас Киряков (Брезово), Петър Какалчев (Марица), Спас Кътев (Перущица), Йордан Колев (Първомай), Красимира Иванова (Раковски), Димитър Арнаудов (Родопи) и Ангел Вълков (Стамболийски).
Официални гости бяха членовете на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“ – главният секретар Виктория Василева и зам.-председателят Тошко Йорданов, членовете на Арбитражно-контролната комисия на ПП „ИТН“ – Иво Атанасов (председател на АКК), Любомир Карамански, Пламен Данаилов и Пламен Николов.
Тук бяха и някои от регионалните координатори от страната – Юлия Чортленева (Област Кърджали), Тодор Иванов (Област Бургас), Тихомир Тенев (Област Стара Загора) и Радостин Василев (Област Плевен).
(Много от присъстващите, освен членове, са и експертите в Работните комисии на ПП „ИТН“ – по „Финанси“, „Образование и наука“, „Социална политика“, „Спорт“, „Правосъдие“, „Енергетика“, „Култура“ и пр.)

Освен членове и симпатизанти, към събитието се присъединиха и любопитни граждани, част от които с интерес поговориха с някои от официалните лица. Забелязаха се представители и на няколко местни медии.

Събитието започна в 14:00 ч., пред сградата на офиса с изпълнение на Гайдарски състав „Войводите“ с ръководител Атанас Младенов, които вдигнаха настроението на всички присъстващи с народните носии и каба гайдите си.
След емоционалното начало, регионалният координатор на област Пловдив Николина Деспотова приветства всички гости с кратка реч.
Тя подчерта, че днес като домакини с нея са всички членове на пловдивската група, с които 2 години изграждат структурата. „Започнахме първо двама, после броят ни се увеличаваше. Като през цялото време ни обединяваше увереността във върховенството на закона и чисто човешкото желание да променим нещата. Заедно се радвахме на успехите, заедно преживявахме и неуспехите. Заедно се борихме, трудихме, забавлявахме и празнувахме.“
Тя допълни още, че са създали работни групи, в които, освен че са идентифицирали проблемите на града и държавата, са генерирали и много идеи, за чието осъществяване ще се борят и в бъдеще.
„Добре дошли и на всички нови членове на партията, с които заедно ще продължим напред, както и на всичките ни симпатизанти, които ни подкрепят. Приветствам с добре дошли и всички гости! Предстои ни много упорита работа, но аз съм сигурна, че ще успеем, защото Силата е в истината! Има такъв народ! И ние ще го докажем! Благодаря на всички ви!“

Главният секретар на ПП „ИТН“ Виктория Василева също взе думата и заяви, че Пловдив винаги е задавал тон. Както в политиката и в културата, така и във всички сфери на обществения живот. „Пожелавам ви да бъдете на висотата на тази тенденция и също да я докажете. Включително с вашата работа и с вашите резултати на предстоящите парламентарни избори. Ясно е, че играем за победа. Ясно е, че играем сами. Така че единственото, което мога да ви пожелая оттук нататък, е страшно много кураж. Много вяра в това, което правите. Никога да не забравяте крайната цел, към която сте се стремили. И да запазите този дух на приятелство, взаимопомощ, сътрудничество, всеотдайност, за да могат резултатите наистина да бъдат такива, с които след това да се гордеете и да казвате – това го постигнахме ние!“

Зам.-председателят на ПП „ИТН“ Тошко Йорданов също взе думата и заяви, че присъствието на толкова хора от цялата страна в Пловдив показва, че членовете на ПП „ИТН“ наистина започват да се превръщат в отбор. „Което всъщност е най-хубавото, защото ако не си вярваме и не се подкрепяме, това дето сме го почнали няма да стане.“ Той изрази увереността си, че работата ще бъде свършена и всички тук не са дошли просто да се видят, а за да вършат работа. „Всеки от вас знае какво има да направи. Знаете, че ще хвърлим всички усилия за предстоящите избори, за да убедим хората да излязат и гласуват. Трябва да припомним на хората за какво излязаха да гласуват на Референдума и че, ако искат нещо да се промени и да стане това, което са пожелали на Референдума, трябва отново да го заявят на идващите избори. И ако това стане – ще сме си свършили работата.“

Както и в Сливен, символиката около новия офис в Пловдив също беше показателна. След кратките речи, звукът на родопската гайда отново повдигна българския дух, и опитвайки от предложените хляб, сол и мед, гостите се качиха на третия етаж за празничния водосвет. Там, на фона на панорамната гледка към Паметника „Съединението на България” (откриваща се от офиса), ги посрещна отец Радослав от храма „Света Матрона Московска“ със силните си и въздействащи думи: „…в началото на всяка работа трябва да бъде положена основа и то основа чрез молитва. А аз мисля, че на всички вас, ви предстои една уникална много отговорна обществена работа. Затова трябва и да се помолим…
Мисля, че в този исторически триъгълник, който се вижда от тук (площад „Съедининие“ с Паметника), е целият смисъл на онова, което може да се нарече Нова България.
Ако съзерцаваме и осмислим всичко онова, което се е случило с България в последните 150 години, ще разберем две много важни неща, без които нито един народ не е минал – Откъде идваме и накъде вървим!“
Отецът сподели, че всеки път, когато е благославял подобно начинание, тайно в своето сърце се е молел и си е казвал: „Господи, ние всички имаме нужда да живеем по-добре.“ И че политиката не е самоцелно занимание, а смисълът й е да можем да излезем на следващото историческо ниво на нашето вървене като народ!
„Нашите грешки и нашите недостатъци се отпечатват върху следващите поколения. Много се надявам, утре, когато нещата тръгнат в политическия си ход, да мога да казвам на моите внуци след години, че съм участвал в едно Възрожденско начинание. Група от хора, и разбира се всички последователи след тях, да продължат да напомнят на разпадащия се свят, че „Има такъв народ“! Бог да е с вас!“

Офисът-приемна се намира срещу площад „Съеднинение“ и „Паметникът на Съединението“ (от другата страна на бул.„6-ти септември“). А точният адрес е ул. „Бетховен“ 1 (Level Center), ет.3, оф.5.
Още от понеделник гражданите ще могат да го посещават, като
публично, най-вече в пловдивската фейсбук група на ПП „ИТН“, ще бъдат обявявани свободни тематични срещи с гражданите. На тях ще се разискват актуалните важни теми и проблемите на града, региона и страната.

Споделяне на публикацията:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Още публикации:

„Има такъв народ“ и в полите на Пирин

На 21.11.2020г. в град Сандански отвори врати поредният петнайсети офис на ПП „Има Такъв Народ” (втори офис за региона).   Официално събитието започна в 13:00ч.,