„Има такъв народ“ внесе предложение за намаляване на ДДС на 9% за плодове и зеленчуци

„Има такъв народ“ внесе предложение за намаляване на ДДС на 9% за плодове и зеленчуци

В подкрепа на последователните действия на ПП „Има такъв народ“, вчера депутатът от партията Пламен Абровски внесе в деловодството на Народното събрание предложения за изменения в Закона за държавния бюджет на Република България, с които:

  • да се намали ставката за ДДС за „плодове и зеленчуци“ на 9%;
  • да се увеличат заплатите на служителите на Българска агенция по безопастност на храните и Изпълнителната агенция по горите.

В свое интервю от края на миналата година, експертът по земеделие Пламен Абровски казва, че „Има такъв народ“ е единствената политическа партия, която от 1989 г. до момента е предприела реални мерки за намаляване на ДДС. „В 46-ото НС ние предложихме намаляване ставката на ДДС за плодовете и зеленчуците на от 20% на 9%. За съжаление животът на този парламент бе по-кратък от очакваното и за това наше предложение нямаше технологично време, за да бъде прието“.

Внасянето на предложенията за изменение на ДДС за „плодове и зеленчуци“ и за увеличение на заплатите за служителите на БАБХ и ИАГ в 47-то НС са доказателство за последователната политика на „Има такъв народ“ и поетите от партията обещания към нейните избирателите.

Сподели: