„Има такъв народ“ в морската столица

На 08.11.2020г. в град Варна отвори врати поредният дванайсети офис на ПП „Има Такъв Народ”.

 

Официално събитието започна минути след 16:00ч., но още от по-рано пред новия офис зазвучаха революционните и патриотични песни на Слави и Ку-ку бенд и повдигаха духа на пристигащите гости. Това се оказа и най-многолюдното откриване на офис в страната досега, защото в облачния неделен есенен ден се събраха над 200 човека.

 

Събитието уважиха всички общински координатори от региона – Кирил Симеонов (Варна), Ивайло Костадинов (Аврен), Недко Балинов (Бяла), Милен Георгиев (Ветрино), Анатоли Иванов (Долни чифлик) и Ивелин Димитров (Провадия). Бъдещите координатори на общините Аксаково, Белослав, Девня, Дългопол и Суворово също присъстваха, но неформално, защото предстои да бъдат одобрени и от Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“.

 

Тук бяха и някои координатори от страната – Дилян Господинов (област Добрич), Петър Петров (област Шумен) и Момчил Иванов (област Велико Търново).

Събитието уважиха двама представители на Арбитражно-контролната комисия (АКК) на ПП „ИТН“ – Любомир Карамански и Пламен Данаилов. Както и някои от експертите в работните комисии към ПП „ИТН“.

Официални гости и във Варна бяха членовете на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“ – главният секретар Виктория Василева и зам.-председателят Тошко Йорданов.

 

Част от гостите присъствали във Варна, пристигнаха от град Балчик, където по-рано същия ден (13:00ч.) беше открит единайсетият офис на ПП „ИТН“.

 

Домакинът Александър Тодоров (координатор на област Варна) се обърна към множеството гости с приветствие и кратка реч.

„Радвам се, че сме събрани хора, които сме обединени под една обща цел и визия. Обединени под името на народовластие, толерантност, съпричастност и изповядващи принципите на ПП „ИТН“.“
Той припомни Референдума иницииран преди време от Слави Трифонов и екипа му, и това, че новата партия защитава интереса на три милиона и половина български граждани, които искат промяна, защото са гласували на този референдум, от които 2 милиона и половина са го подкрепили напълно по всички точки.
“Всички искаме промяна и тя ще се състои. Промяната идва и е неизбежна! Много се радвам, че духът се събужда, България се събужда!

Мисля, че всички ние притежаваме силата да променим нашата държава, да я направим справедлива. Вярвам, че ще успеем, вярвам в бъдещето, всички вие заслужавате това – България да върви към по-добро. Истината ще ни направи свободни!“, допълни още Александър Тодоров.

 

Следващият взел думата бе Тошко Йорданов, който подчерта, че моментът е исторически. „Не знам дали си давате сметка в какво участваме в момента! Поставяме ново начало за развитието на България. Защото това, което правим всички заедно и това, което започнахме още от Референдума, е всъщност – ние хората да взимаме решенията и да изискваме изпълнението на тия решения.“
Той допълни, че не бива да зависим от политически клики и от някакви мафиоти, както до сега. „Очевадно е, че в момента България се управлява от мафия. Тия хора вместо да са в затвора, са в Министерски съвет.“
Заместник-председателят на ПП “Има такъв народ” посочи, че гражданите трябва да поемат нещата в свои ръце и то – буквално. „В крайна сметка управлението е обществен договор. Договор между управляващите и народа. Това, което се случва в момента е тотално сбъркано и ние ще му сложим край. Няма сила в България, която да се изправи срещу 3 милиона и половина граждани и да каже вашето решение нищо не струва. Това управление и неговия модел са мъртви. Все още не го знаят, но на изборите ще го разберат!”

 

Виктория Василева също поздрави присъстващите и им благодари, че ги има, и че са тук. Тя припомни, че когато са се събирали подписите за Референдума, най-много хора са се подписали във Варна. Повече дори и от София. „Така че за мен Варна винаги е било едно много специално място, с едни много специални хора.“

Главният секретар на ПП „ИТН“ пожела на варненци да потвърдят тази своя сила с още по-голям успех на предстоящите избори и така да докажат, че в морската столица живеят изключително свободни, свободомислещи и борбени хора. “Време е да си върнем държавата от мафията и да заживеем спокойно в собствената си страна!“

 

След приветствията присъстващите бяха поканени от домакина на кетъринг-коктейл, където продължиха неформалните разговори.

По-късно част от гостите отидоха до паметника на Цар Калоян зад Съдебната палата. Именно на тази дата (8 ноември) през 1204г. Цар Калоян е коронясан и признат за император на българи и власи. Като така става единственият български владетел удостоен и с католическата титла крал.
Без да е планирано, някои от дошлите край паметника над 50 човека, подканиха Тошко Йорданов, който е историк по образование, да разкаже повече за Владетеля от династията Асеневци.
Заместник-председателят на ПП „ИТН“ прие предизвикателството и изнесе интересна и увлекателна беседа, която впечатли присъстващите. Освен исторически факти около Цар Калоян и времето на царуването му, Тошко Йорданов не пропусна да направи препратки и към съвремието ни.

 

Oфиcът във Варна бeшe ocвeтeн oт oтeц Любомир. “Честитя ви това ново начало! Много хора ще гледат с надежда на вас, гледайте да не ги излъжете. Успех!”, сподели отецът.

 

(Откриването на офиса-приемна в неделя съвпадна с християнския празник Архангеловден. Ден, в който почитаме Архангел Михаил – пазител на душите на мъртвите и борец против злото.)

 

Според координаторите в област Варна, все повече граждани са заинтригувани от новия политически проект и стават членове на ПП „ИТН“. Именно затова офисът-приемна ще е на разположение всеки ден за всички заинтригувани, борбени и будни граждани, за да могат да получават там адекватна информация. Както и да обсъждат актуалните важни теми и проблемите на града, региона и страната.

Точният адрес е ул. „Братя Шкорпил” №17, което е идеалният център на града, на една пресечка от Катедралата.

Споделяне на публикацията:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Още публикации:

„Има такъв народ“ и в полите на Пирин

На 21.11.2020г. в град Сандански отвори врати поредният петнайсети офис на ПП „Има Такъв Народ” (втори офис за региона).   Официално събитието започна в 13:00ч.,