„Има такъв народ“ в Шумен: Гражданите трябва да се научат да търсят отговорност от онези, за които са дали гласа си

„Има такъв народ“ в Шумен: Гражданите трябва да се научат да търсят отговорност от онези, за които са дали гласа си

На 30 октомври в град Шумен се състоя отворена среща с граждани. Събитието бе пред шатрата на ИТН, на пешеходната алея в града (срещу бившия магазин „Детски свят“).

Въпреки студеното време срещата в съботния ден премина при голям интерес от страна на гражданите.

Присъстваха голяма част от кандидатите за народни представители от „Има такъв народ“ за 30 МИР – Шумен – Нерихан Ибрям, Звездалин Звездев, Ивайло Антонов, Селиме Кърджалиева,както и областният координатор на партията – Петър Петров.

Специални гости на срещата бяха председателят на 45-то и 46-то НС и експерт по конституционно право – Ива Митева, финансистът и председател на Комисията по бюджет и финанси в 46-то НС – Любомир Каримански, както и сценаристът и ТВ водещ – Драгомир Петров (член на изпълнителния съвет на ПП „Има такъв народ“ и втори в листата в 18 МИР – Разград).

В изказването си Драгомир Петров посочи, че „Не сме там, където искахме да бъдем, но не сме и там, откъдето тръгнахме, което значи, че пътят продължава!“ „Ако ни питат каква е крайната цел – винаги, когато стигнеш до края на пътя – оттам продължава нов път. Така че надявам се да поемем по нов път. Взели сме си нужните поуки, за да поемем по нов път, този път!“

Относно някои упреци към „Има такъв народ“, че партията не е направила нищо, Драгомир Петров коментира: „Хора, замислете се! Ние направихме онова, което нито една партия не успя да направи за 12 години. Ние махнахме ГЕРБ от власт! Оттук-нататък от нас зависи как ще продължим!“

Финанситът Любомир Каримански също се обърна към гражданите на Шумен и изрази меннието си, че в следващия парламент ПП „Има такъв народ“ ще положи всички усилия, за да има правителство и стабилност през следващия мандат, така че настоящите кризи в страната да бъдят овладяни и хората да имат възможността да изкарат една по-спокойна зима.
А в дългосрочен план, финансистът изрази надежда, че един ден България ще бъде страна, където хората наистина да сбъдват мечтите си. Вместо да бягат в чужбина, да обикалят света и вместо да търсят нови предизвикателства там, спокойно да могат да ги намерят в България. „Това е много важно, защото когато имаме достатъчно познания и за света, и за това как бихме могли да сбъднем мечтите си, тогава наистина може да се чувстваме свободни!“

След изказванията срещата премина в разговори, в които бяха засегнати проблемите в енергетиката, цената на електрическата енергия, плановете за бъдещия парламент и най-спешните политики, за които ПП „Има такъв народ“ ще настоява в 47-то Народно събрание.
Повече от час гражданите имаха възможност лично да водят диалог с експертите на ПП „Има такъв народ“ по тези и други важни въпроси, както и да получат адекватни отговори, подкрепени с ясната позиция на партията по различните политики.

Сред посланията на гостите към гражданите на Шумен и региона се открои това, че за “Има такъв народ“ е важно хората да изискват и да търсят отговорност от тези, за които са дали гласа си. Като от ПП „Има такъв народ“ отново подчертаха, че слоганът на кампанията на партията за този вот не случайно е „Държавата – Това си ти!“.

Сподели: