„Има такъв народ“ на среща със симпатизанти в Брацигово

„Има такъв народ“ на среща със симпатизанти в Брацигово

Съмишленици на „Има такъв народ“ от Брацигово и региона се срещнаха с Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Златомира Мострова. Домакин на събитието беше адв.Тинко Василев, координатор на „Има такъв народ“ за област Пазарджик.

Срещата в красивото градче в полите на Родопите се превърна в откровен разговор за изборите, коалициите и настоящите кризи.

Хората от града споделиха за множество нерешени от местните управляващи проблеми, натрупани през годините и посочиха някои такива.

„В Брацигово зависимостите са много тежки, както в кметската администрация, така и в общинския съвет“.

Въпроси, относно научените уроци от участието на ИТН в коалицията, бяха сред основните теми по време на срещата.

В отговор на питането, зам.-председателят на „Има такъв народ – „Тошко Йорданов, посочи, че „Продължаваме промяната“ са налагали решенията си, въпреки че да си в коалиция – това означава приемане на общи решения с консенсус.

„ПП се отнасяха към партньорите си като към слуги и това всеки ден допълнително задълбочаваше кризата в управлението. Трудностите в коалицията бяха много, накрая излезе, че ние трябва да се пазим от коалиционните си партньори“, отбеляза Станислав Балабанов.

Кризата с дървата за огрев беше друг от поставените въпроси, тъй като в район като Брацигово, това е основен проблем.

„Вместо обещаните 50 лева за кубик дърва, днес плащаме по 200 лева“, оплакаха се хората живеещи в съседните села.

На практика 47-ото Народно събрание не работеше, комисиите не заседаваха и пример за това е Транспортната комисия в парламента, чието последно заседание се проведе на 9 юни, като по време на работата си е прието едно изменение на един законопроект, заяви Златомира Мострова по време на срещата.

Жителите на Брацигово се включиха в инициативата за събиране на подписи, които са необходими за регистрацията на „Има такъв народ“ за участие в изборите за 48-ото Народно събрание, на 2 октомври тази година.Хората в страната и българите в чужбина, които притежават електронен подпис, също могат да помогнат за регистрацията, като изтеглят бланката от сайта на ЦИК и я изпратят подписана на имейл office@pp-itn.bg

Сподели: