„Има такъв народ“ обяви нова инициатива в Кърджали

„Има такъв народ“ обяви нова инициатива в Кърджали

На 7 май Парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ гостува в Кърджали.
Срещата в Градът на Орфей продължи няколко часа, като депутатите от „Има такъв народ“ бяха засипани от въпроси на граждани, дошли на срещата.

Тошко Йорданов, Виктория Василева, Андрей Михайлов, проф. Николай Радулов, Иво Атанасов, Светлин Митев, Тихомир Тенев, Пламен Николов, Деян Петков и Христинка Иванова, Александър Александров отговаряха изчерпателно и дискутираха теми като:
-Промените в образованието, социалната сфера и пенсионната реформа;
-необходимите реформи в МВР;
-енергийната сигурност;
-външната ни политика във връзка с войната в Украйна;
-отбранителната мощ на България и др.

Тошко Йорданов обяви пред медиите за новата инициатива, която поема партията – отделянето на град Кърджали в самостоятелна община чрез провеждане на местен референдум. От една страна селата ще могат да получават средства по оперативни програми за развитието на селските райони. От друга страна – вотът на избори за местно и национално представителство ще бъде по-обективен. Ще се търси подкрепа от коалиционните партньори на местно ниво, за да бъде сформиран инициативен комитет.

Посещението в града край Арда е втората спирка от националната обиколка, която има за цел да запознае обществеността със свършената от партията работа в отделните министерства, както и от парламентарната група на ИТН в 47-ото Народно събрание. Друга цел на тези срещи е да се получи обратна връзка от членовете и симпатизантите на ИТН за наболели местни проблеми, за да могат да се набележат мерки за решаването им.

Националната обиколка с „откритите приемни и дискусии“ във всички областни градове на страната, продължава във вторник в Кюстендил.
Първата от тези полезни срещи с обществеността беше в Пловдив на 16 април.

Сподели: