„Има такъв народ“ откри предизборната си кампания в регион Габрово

„Има такъв народ“ откри предизборната си кампания в регион Габрово

Днес политическа партия „Има такъв народ“ откри предизборната си кампания за Габрово и региона в Дряновския манастир „Свети Архангел Михаил“.

Манастирът има древна история и играе основна роля по време на подготовката на Априлското въстание в Първи Търновски окръг. На 29 април 1876 г. в Дряновския манастир влиза четата на поп Харитон – първият бунтовнически отряд в Търновски окръг и България. Обградени от турците, опълченците водят 9-дневна битка и повечето загиват за свободата на България.

Днес, 145 години след тези събития, на това свято място, членове „Има такъв народ“ и част от кандидатите на партията за народни представители в листата за Габрово, разговаряха с гражданите за ковид кризата, за позицията на партията за ваксините, зеления сертификат и други актуални теми. В унисон с хубавия есенен ден, настриението бе позитивно и всички се обединиха около намерението, че на 14 ноември правилният номер е 24, защото „Има такъв народ“ е партията, която може да промени бъдещето на българите и на България към по-добро.

Сподели: