„Има такъв народ“ от Пловдив: „Няма да позволим да се предадат интересите на България”

„Има такъв народ“ от Пловдив: „Няма да позволим да се предадат интересите на България”

„Ние от политическа партия „Има такъв народ“ сме абсолютно против България да вдигне ветото за преговори за влизането на Северна Македония в Европейския съюз.” Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов в Пловдив.

Той изкритикува остро премиера Кирил Петков, за водените от него разговори с чужди дипломати и даденото им уверение, че до края на месец юни ще се реши проблемът с ветото. “Кирил Петков е действал на своя глава, без да е получил одобрението на нито една партия от коалицията! Но той не е цар и Има такъв народ няма да позволим да се предадат интересите на България!“, категоричен бе Тошко Йорданов.

Повече от три часа депутатите от „Има такъв народ“ отговаряха на въпроси на граждани и симпатизанти, като срещата в Града под тепетата, освен ползотворна, постави и символично начало. От Пловдив стартират „откритите приемни и дискусии“ във всички областни градове на страната, по време, на които ще се говори за работата на парламентарната група на ИТН в 47-ото Народно събрание. Обществеността ще бъде запознавана с начина, по който се приемат решенията в НС и правителството, играта мнозинство-кворум, за избора на управител на БНБ, и въобще за всичко свързано с политиката, което вълнува гражданите.

Темите, които бяха дискутирани с пловдивчани – провеждане на референдум, електронното гласуване, здравеопазването, ниските пенсии, високата такса “смет”, растящата инфлация, сивата икономика (и начините за справяне с нея), транспорт и управление на държавните дружества и организации.

От сдружението „Спаси Пловдив“ поставиха проблема с „Кадровата политика на министерствата в държавните дружества и институции“. Лидерът на сдружението Асен Костов постави въпросите с кадрите на ГЕРБ и БСП в управлението повече от 15 години. Според Костов, във “ВиК-Пловдив“ от години обществените поръчки се печелят от определен кръг фирми, а там се въртят милиони левове. Асен Костов отбеляза, че е необходимо да се потърси отговорност на директора на РДНСК – Мария Дончева, за голямото презастрояване под тепетата.

Поставени бяха и следните въпроси:
Кога от София ще има влак поне до една европейска столица?
Кога ще се извърши реформа в БДЖ?
Защо на товарните таксита години наред не се взема решение да се поставят касови апарати? И др.

В отговор на въпросите, Златомира Карагеоргиева-Мострова поясни, че реформата в БДЖ не е стартирала, поради кадровите смени в ресорното министерство, както и че реалност в сектора за момента е влак по ж.п. линията София-Истанбул и обратно, като движението на влака се възстановява от 25 април 2022 г.


Ива Митева заяви, че Любомир Каримански отново ще бъде кандидатът на ИНТ в предстоящата нова процедура за шеф на БНБ. Митева открито сподели, че морал в политиката няма и призна, че и иде да крещи от възмущение.

„В тези времена потреблението трябва да се овладее, а не да се печатат пари, защото инфлацията ще се увеличава.”, това заяви Любомир Каримански и прогнозира, че ако средствата, особено по “Плана за възстановяване” не се влагат в производства, а се раздават популистки и безконтролно – икономическият ръст е невъзможен! Той изрази още загриженост, че близките 2-3 години ще са тежки за България в социално-икономически аспект. Любомир Каримански коментира още, че за последните 6 години валутният резерв на България от приблизително 30 млрд. евро, е натрупал загуба в размер на 320 млн. евро. Председателят на Бюджетната комисия в парламента уточни, че не е ясно как се управлява Златният резерв на страната, има ли печалба от него и как се рехабилитира. Въпросите, които е поставил на БНБ са останали без отговор.

Срещата в Града под тепетата завърши позитивно и всички присъстващи бяха категорични, че
Честният диалог с хората е единственият правилен подход и за пореден път доказва едно –
#СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!

Благодарим, Пловдив!

Сподели: