„Има такъв народ“ от Стара Загора: ИТН няма да подкрепи коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те си имат вече мнозинство

„Има такъв народ“ от Стара Загора: ИТН няма да подкрепи коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те си имат вече мнозинство

Коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и с ДПС, ние категорично няма да го подкрепим, но те си имат вече мнозинство. Ще се водят разговори с досегашните партньори за ново Правителство, при ясни правила и ангажименти, но не на всяка цена! Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, на поредната среща на депутатите и експерти на партията с граждани, която се проведе на 25.06.2022г. в гр. Стара Загора.

На срещата присъстваха старозагорският депутат Тихомир Тенев, както и депутатите от ИТН – д-р Силви Кирилов, Златомира Мострова, Александър Александров, Павела Митова (депутат в 46-то НС), Пламен Данаилов (заместник министър на енергетиката).

В изпълнената зала се проведе откровена и конструктивна дискусия. А отговорите към въпросите на хората, бяха ясни, изчерпателни и конкретни.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов поясни, че ИТН няма да даде своята подкрепа за кабинет, в който участват министри от ГЕРБ и ДПС. Възможно е, чисто теоретично, същите партии пак да направят правителство. Ако това се случи, едно от исканията на ИТН ще е то да е без Кирил Петков. Друг вариант е съставяне на експертен кабинет, а трети – избори наесен. „И да направим коалиция с партиите, или експертен кабинет с достатъчно голяма подкрепа, или да отидем на избори, това в крайна сметка е нормална демократична процедура, няма нищо страшно в тези възможности“, каза Йорданов в Стара Загора. По думите му по-добре е да има ново правителство и да не се стига до избори. „За целта трябва да имаш партньори“, подчерта зам.-председателят на ИТН.

Пламен Данаилов, заместник министър на енергетиката каза, че е добре да има действащо

редовно правителство и парламент, но в крайна сметка, ако не успее да се излъчи, изборите са един демократичен процес.

„Докато не се промени мнозинството във ВСС или състава на му, или промяна в Конституцията няма как да се извърши съдебна реформа и смяна на главния прокурор“. Това каза по време на срещата Златомира Мострова дупутат от ИТН, в отговор на въпрос за липсата на правосъдна реформа.

Сподели: