„Има такъв народ“ се срещнаха с българите живеещи в Италия

„Има такъв народ“ се срещнаха с българите живеещи в Италия

В град Перуджа се състоя отворена среща-дискусия, инициирана от Павела Митова, Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев от „Има Такъв Народ“. 

На съботната среща в зала Илинден, организирана от Николай Николов и българи от града, бяха дискутирани проблемите на сънародниците ни, живеещи извън страната и конкретно в Италия.

Двучасовото събитие премина ползотворно и присъстващите останаха удовлетворени от визията на ИТН, за разрешаването на техните проблеми. Много въпроси на сънародниците ни в Италия, получиха отговори, които са залегнали и в програмата на Има такъв народ, касаеща хората в чужбина.

„Зад граница има много наши сънародници, които се чувстват изоставени от държавата, но същевременно милеят да се завърнат в Родината си. Нито един български гражданин по света не бива да се чувства чужд на страната си. Заедно можем да го променим!“

От „Има Такъв Народ“ винаги сме смятали, че трябва да се отделя по-голямо внимание към българите, живеещи зад граница. По този начин може да се постигне реално подпомагане и съдействие на българските граждани, постоянно живеещи или временно пребиваващи извън България. Това от своя страна ще спомогне за създаване на положителен мост между МВнР и сънародниците ни, което може да бъде от взаимна полза както за тях, така и за водената външна политика.

Сподели: