„Има такъв народ“ се срещна с браншови организации

„Има такъв народ“ се срещна с браншови организации

На 20 октомври (сряда) експерти на „Има такъв народ“ се срещнаха с представители на някои браншови организации.

На проведената работна среща присъстваха Мариана Кукушева (председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите), Йордан Чорбаджийски (председател на УС на Националната лозаро-винарска камара и зам.-председател на Националния съвет по храните) и инж. Димитър Зоров (председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България).

От страна на „Има такъв народ“ присъстваха юристът и председател на 45-о и 46-о НС – Ива Митева (водач на листа в 18 МИР – Разград и 24 МИР – София), икономистът и председател на Комисията по бюджет и финанси в 46-о НС – Любомир Каримански (водач на листа в 11 МИР – Ловеч), юристът и председател на Комисията по земеделие в 46-о НС – Пламен Абровски (водач на листа в 12 МИР – Монтана), и финансистът и народен представител в 46-о НС – Пламен Данаилов (втори в листата на 23 МИР – София).

На срещата бяха обсъдени значими въпроси за българската икономика като възможността за намаляване на ДДС за хранителни продукти на 9%, проблемите на бизнеса от високите цени на електроенергията и опасенията от фалити, както и сивият сектор в хранителния бизнес и възможностите за ограничаването му.

Експертите на „Има такъв народ“ отново заявиха позицията на партията по тези наболяли проблеми.

„Ние от ИТН ще подкрепим намаляването на ДДС, като част от мерките за изсветляване на бизнеса и задържане на цените.” Те бяха категорични, че в 47-о НС ще работят усилено за реализирането на тези мерки, като последователна политика на ИТН.


Сподели: