Има такъв народ след разговорите с БСП за кабинет: Диалогът беше конструктивен – и управленската, и законодателната програма се покриват с нашите виждания

Има такъв народ след разговорите с БСП за кабинет: Диалогът беше конструктивен – и управленската, и законодателната програма се покриват с нашите виждания

След срещата с БСП Ива Митева заяви пред журналисти: Диалогът беше конструктивен – и управленската, и законодателната програма се покриват с нашите виждания и наистина, това е коалиционното споразумение. Това, което най-много ни интересува е антикорупционният закон. Разговаряхме и се обединихме около това, че това законодателство трябва да се приеме. Това очаква обществото. Затова ние днес ще подкрепим законопроекта на първо гласуване в комисията. Ще настояваме обаче да се проведе обществено обсъждане преди влизането на закона в пленарна зала.

От Има такъв народ нямат възражения срещу кандидатурата на Бойко Рашков, но смятат, че посочването на конкретно име противоречи на смисъла на приемането на процедурните правила.

„Днес говорихме само за програма. Не е обсъждан персонален състав, нито структура на МС, нито нищо подобно, говорихме по програма, политики и закони, които трябва да бъдат приети“, обяви Тошко Йорданов и допълни, че  ще помислят по кандидатурата на Бойко Рашков.

„Програмата не е свето писание, което не се променя. Затова текат тези разговори – за да бъдат направени съответните промени. Когато бъде постигнато съгласие за МС, ако някоя от партиите си позволи, да не спазва споразумението, логично е да се разпадне съответния МС“, обяви председателят на парламентарната група на Има такъв народ и добави:“Ако сега постигнем споразумение с конретика, и залегнат срокове, и всички се подпишем и участваме в МС, не сме ние тези, които ще го нарушат“.

Сподели: