„Има Такъв Народ” – София тържествено отбелязаха Националния празник на Република България – 3 март

„Има Такъв Народ” – София тържествено отбелязаха Националния празник на Република България – 3 март

Днес, структурите на ПП „Има Такъв Народ” – София тържествено отбелязаха Националния празник на Република България – 3 март.

В церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на българските опълченци се включиха и водачите на трите избирателни района в София – Павела Митова, Пламен Данаилов и Филип Станев, областни и общински координатори, както и членове и симпатизанти на партията.

После всички заедно почетоха паметта на загиналите воини за свободата на България, като присъстваха на отслужването на трисагий, молитва и благодарствен молебен в храм-паметник „Св. Александър Невски”.
От името на Негово Светейшество патриарх Неофит, епископ Герасим прочете слово по повод празничния ден, в което се казва: „Като християни помним и знаем, че всеки човек се ражда богоòбразен, а следователно и свободен, защото сътвореният по Божи образ човек е предназначен за богоуподобяване, което е смисълът и последната цел на човешкото съществуване, и което е немислимо в условията на каквото и да било робство и зависимост… Да молим Всещедрия Бог да им дарува този Свой единствен по величието и значението си дар, така че в този свят никой и никога повече да не живее в робство и зависимост”.

Сподели: