“Има Такъв Народ” с подкрепа за фондация „Искам Бебе“

“Има Такъв Народ” с подкрепа за фондация „Искам Бебе“

На 20 май се състоя среща между фондация „Искам Бебе“ с основател Радина Велчева и ПП “Има Такъв Народ”.
Причината за провеждане на мероприятието е дарение от страна на политическата партия към фондацията, за провеждане на инвитро процедури.

Срещата се състоя в компанията на председателя на фондацията Мария Янева, а от страна на ПП “ИТН” присъстваха главният секретар на „Има Такъв Народ“ и народен представител – Виктория Василева, народният представител д-р Ивайло Христов, общинският координатор на район Връбница – Явор Исаев, общинският координатор на район Нови Искър – Борислава Йорданова и областният координатор на МИР 24 (София) – Илияна Маринова.

В хода на разговора, освен формалностите по договора за предаване на дарението, бяха повдигнати и редица съпътстващи въпроси от социален характер, явяващи се като пречка пред младите семейства, за по-нататъшното отглеждане на децата.

В условията на демографска криза, за съжаление, все повече млади хора не се решават да създадат семейство, именно поради трудностите, пред които се боят, че ще бъдат изправени в последствие.
В това число основно се включват:
Заетостта на родителите след раждането и техните трудово-правни отношения с работодателите;
Проблемът с детските болници и намаляващият брой на квалифицираните медици;
Липсата на достатъчен брой свободни места в детските градини, а впоследствие и достъпът до качествени учебните заведения;
и още редица други.

Единодушно бе приета инициативата за насрочване на втора среща, на която да бъдат формулирани и представени предложения, с които да се подобри социалната обстановка, да се осигури по-добра перспектива и стабилност за младите семейства, както и промяна в законодателната уредба за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми.

Сподели: