„Има такъв народ“ ще направим всичко възможно, за да спре това правителство да управлява, защото е вредно за страната

„Има такъв народ“ ще направим всичко възможно, за да спре това правителство да управлява, защото е вредно за страната

„Има такъв народ“ ще направим всичко възможно, за да спре това правителство да управлява, защото е вредно за страната.“ Това заяви Станислав Балабанов.

„Има три важни неща, които трябва да се случат. Първо – ИТН ще постъпи изключително практично и държавнически, за да успокои българското общество, като изпълни това, което е казало по отношение на бюджета. Тоест ние ще направим всичко възможно, за да се гарантират пенсиите на хората и антикризисните мерки, за да може българското общество да е спокойно. Второ – през последните дни стана много страшно в българския парламент. Председателят на НС потъпква правилника на този парламент, въпреки че миналата седмица инициирахме и събрахме подписи за закрито заседание, на което да изслушаме външния министър по казуса РСМ, която на практика ще потвърди нашите тези от последните седмици“, посочи той.

Балабанов заяви още, че ИТН ще инициират чрез процедура в пленарна зала – закрито заседание. На него министърът в оставка Теодора Генчовска ще може да разкрие всички детайли и покаже документите със секретен гриф, за да видят всички депутати как е действал премиерът Петков по темата Северна Македония.“Още миналата седмица сме събрали всички подписи. Това е общонационален, надпартиен въпрос и всички народни представители знаят каква е ситуацията.“И трето – попълни той – тези, които в момента са на власт, управляват еднолично, използват внушения и предлагат постове и пари. „Затова трябва да си ходят по най-бързия начин“, категоричен бе Станислав Балабанов.

Сподели: