ИТН с предложения: Нова дограма и шумозаглушителни огради по бул.„Беломорски“ в Кърджали

ИТН с предложения: Нова дограма и шумозаглушителни огради по бул.„Беломорски“ в Кърджали

„Нашето предложение за финансиране, което изговорихме с Любомир Каримански, шеф на бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание, е за подмяна на дограмата на всички хора, живеещи по протежението на бул. „Беломорски“, като за целта финансирането ще дойде по програмата за енергийна ефективност. Друго наше предложение е изграждането на шумозаглушителни огради там, където е възможно по самия булевард, които да ограничат паразитния шум от колите“. Това обяви Георги Чепишев, кандидат за народен представител от „Има такъв народ“ (ИТН) в  9-и МИР – Кърджали, по повод търсене на алтернативи  за облекчаване на последиците от натовареното движение за живущите по протежението на бул.“Беломорски“. По предварителни изчисления, един такъв проект ще излезе около 1 500 000 лв., като в същото време ще успее да намали шума с около 15-20 децибела.

От ПП „Има такъв народ“ показаха, че търсенето на отговори и на решения на един от най-наболелите проблеми на Кърджали-изграждането на Околовръстен път, е сред приоритетите им. 

„Ситуацията с Околовръстното е следната: за 10 години, от 2011 г. насам, не  е свършено почти нищо по този сериозен проект за Кърджали и региона. Минали са отчуждителните процедури само в едно населено място и не са предвидени пари нито за проектирането, нито за изграждането му. Не са приключени и процедурите по него“,  обяснява ситуацията Чепишев, който вече обяви и краткосрочен вариант, който да облекчи трафика.

„В последните години всички сме свидетели на огромни задръствания заради липсата на обходен път. Вследствие на това беше и нашето предложение, заедно със специалисти, за изграждане на пробиви по бул.“Беломорски“-надлез над кръговото кръстовище на автогарата и подлез на кръстовището на квартал „Веселчане“, припомня Георги Чепишев.

Сподели: