Костинброд с офис ПП „Има такъв народ”

На 01.11.2020г. в град Костинброд беше открит деветият офис на ПП „Има Такъв Народ” за страната (втори за София-област).

В неделния слънчев, но ветровит ден, присъстваха над 50 човека. Както и при предишните офиси, символиката присъстваше и в Костинброд, защото това важно събитие за ПП „ИТН“, съвпадна с един от най-българските празници. А именно – „Денят на народните будители“!

Официалната част започна от 12.00 ч., но много по-рано пред офиса зазвучаха революционните и патриотични песни на Слави и Ку-ку бенд, и повдигаха духа на събиращите се гости.

 

Събитието уважиха областният координатор на София и Враца – Георги Георгиев, както и повечето общински координатори от двата региона. А именно – Веселина Цонева (Самоков), Памела Дамянова (Костенец), Борислав Топалов (Горна Малина), Венцислав Асенов (Елин Пелин), Румен Лафчийски (Ихтиман), Ивайло Джамбазов (Правец), Божидар Горянов (Сливница), Мартин Методиев (Божурище), Филип Данков (Бяла Слатина), Стефан Красимиров (Мездра), Иван Петков (Роман), Гергана Пепиева (Враца), Валери Алексиев (Враца), както и някои други членове на ПП „ИТН“ като Цветан Цветанов, Иво Стефанов и Росен Попов от Враца.

Също така присъстваха Паунита Петрова (експерт в работните групи на ПП „ИТН“ – “Социална политика” и “Правосъдие”), Любомир Каримански (Арбитражно-контролна комисия на ПП „ИТН“) и Егор Владимиров (координатор за САЩ на ПП „ИТН“).

Официалните гости и в Костинброд бяха членовете на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“ – главният секретар Виктория Василева и зам.-председателят Тошко Йорданов.

 

Домакинът Никола Кръстев (координатор на община Костинброд и зам.-координатор за София-област) откри събитието с приветстващи думи, след което празничен водосвет отслужи отец Дамян от Костинбродския храм „Св.Св.Кирил и Методий“.

Духовникът разказа историята за Пилат и Христос, и как Божият син се обръща към управника: „Ти нямаше да имаш власт, ако не ти беше дадена свише.“ След което Отец Дамян отново подчерта, че властта се дава свише. „Колкото и да се напъваме тук и да правиме избори, властта е от Бога и тя трябва да се заслужи! Или тези, които трябва да бъдат на власт, трябва да я заслужат или пък народът трябва да си заслужи управниците… Надявам се да бъдете честни и почтени в делата, които ще вършите оттук-нататък и когато вземете някаква власт да имате предвид, че всичката власт е от Бога. Живи и здрави бъдете, Бог е с вас!“

 

След водосвета Никола Кръстев продължи с кратка реч и се представи за тези, които не го познават. „Средното си образование завърших в Англия, след което заминах за Испания. Там завърших висшето си образование с „бизнес и икономика“. След успешното ми завършване имах предложения за работа от международни компании, но избрах да се върна в България. Избрах да съм тук – да развивам бизнес, да живея и да отгледам децата си в България. Реших да вляза в политиката защото вярвам, че е време за промяна и вярвам, че има с какво да бъда полезен.“ Той подчерта, че анализирайки последните 20 години управление, е разочарован от това, което се случва. Затова е поискал нещо различно – партия, която не е била в политиката до момента, и която не е управлявала. „Единствената партия, която не е управлявала до момета и която споделя моята визия за промяна – това е „Има такъв народ“. Вярвам, че тази партия може да донесе така желаната от всички промяна.“ Никола Кръстев допълни, че се запознава с проблемите на общината и вижда, че има много какво да се желае и да се промени тук. „Вярвам, че с нашата визия и желание за развитие, ще успеем да се справим и много от проблемите на жителите на града ще бъдат решени.“

 

След него взе думата Тошко Йорданов, който подчерта, че „ИСТОРИЯТА“ е едно много интересно нещо и независимо дали хората, увлечени в живота си, си дават сметка – се случват едни повратни моменти – група хора да направят нещо и то да остане след това в учебниците. „Не е самохвално, ако кажа, че в момента сме започнали нещо такова и само от нашия труд и усилия зависи дали ще стане нещо, което след 10-20 или 100 години ще се изучава като историческо събитие, което е променило хода на държавата.“

Зам.-председателят на ПП „ИТН“ посочи, че всички присъстващи тук са наясно в какъв батак сме затънали като държава. Но ако нормалните хора, които не са били изкушени, не са били във властта и не са работили като чиновници цял живот, вземат реално съдбата си в свои ръце и направят нещата както трябва, тогава реално за следващите 10-20 или 50 години страната ще бъде тласната в друга посока.

„Странно е, че сме се събрали точно на тази дата, но всички вие в известна степен трябва да изпълнявате просветителска дейност в момента. Като разговаряте с хората, като им обяснявате какво трябва да се направи, като им вдъхвате вяра в собствените сили, като премахвате част от страха, който ги е затапил. Защото крайно време е нещата да си дойдат на мястото. Важни са хората, а политиците са тези, които изпълняват.“

 

Виктория Василева също поздрави присъстващите и направи кратко изказване. „Първо искам да ви честитя този наистина красив български празник – Празникът на народните будители. Празникът, който е посветен на хората призвани да пазят и да разпространяват българската култура и духовност. Пожелавам ви всеки един от вас да носи онова българско в душата и сърцето си, и не само да го съхранява, а да го предава на своите деца и внуци.“ Главният секретар ПП „ИТН“ посочи, че познавайки и виждайки сред гостите толкова много от общинските координатори на ПП „ИТН“, е много щастлива, че толкова образовани, знаещи и можещи хора, с реален опит от бизнеса и от администрацията, са припознали „Има такъв народ“ като своята партия и са се включили в нейните редици. „И аз знам, че всички те имат какво да дадат, не само като знания и опит, но и като жалание и като амбиция, като надежда за това България да се развива в една друга посока.“
Виктория Василева заяви за финал, че времето на необразованите орки и калинки във властта изтича, а идва времето на образованите, знаещите и можещите – на истинските хора.

 

Офисът-приемна ще е на разположение на всички заинтригувани и будни граждани на общината. В него те ще могат да получават адекватна информация по всички теми, които ги вълнуват, свързани с града, региона и страната. Всичко, което ще се случва на това място със сигурност ще донесе по-голям късмет за Костинброд, защото точният адрес е ул. „Детелина“ №1.

 

Споделяне на публикацията:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Още публикации:

„Има такъв народ“ и в полите на Пирин

На 21.11.2020г. в град Сандански отвори врати поредният петнайсети офис на ПП „Има Такъв Народ” (втори офис за региона).   Официално събитието започна в 13:00ч.,