Любомир Каримански: В България имаме двоен стандарт! Защо има протести за руския газ, а за руския нефт няма?

Любомир Каримански: В България имаме двоен стандарт! Защо има протести за руския газ, а за руския нефт няма?

България получава и нефт от Русия, защо за него не се протестира? Никой не обръща внимание на доставките на нефт от Русия, който е на 3 пъти по-висока цена отколкото на газа, който би трябвало да доставяме. Това каза Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от ИТН в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Каримански попита и къде е разликата от цената, на която нефта от Русия се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и за секретен доклад на ДАНС по случая.

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трявало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла, макар, че доставяме най-евтиния нефт“, подчерта Любомир Каримански по повод протестите около възможното възобновяване на преговорите с „Газпром“ за доставка на газ.

„Винаги съм търсил позитивното, но ние виждаме едно лицемерие, дори вътре в коалицията. Единият пример е, когато се обсъждаше изпращането на оръжие в Украйна, бях шокиран, как се подчертаваше информацията да бъде „опакована“ и завоалирана“, си припомни Любомир Каримански.

Сподели: