Любомир Каримански, ИТН: Аз бях първият, който още миналата година повдигна темата за Капитан Андреево

Любомир Каримански, ИТН: Аз бях първият, който още миналата година повдигна темата за Капитан Андреево

„Аз бях първият, който още на 30-ти септември 2021г. пръв повдигнах темата за Капитан Андреево. Имах разговор на четири очи с Асен Василев по тази тема в неговия кабинет и му разказах за цялата корупционна схема“ – това каза Любомир Каримански от „Има такъв народ“ в студиото на „Лице в лице“ и подчерта, че няма как тиражираната от ПП мантра, че Капитан Андреево е причината за напускането на кабинета „Петков“ от страна на партията на Слави Трифонов, да е истина.

Според финансовият експерт от „Има такъв народ“ битката с корупцията би трябвало да е битка с лъжите. Той сподели, че от началото на предизборната кампания се е наслушал на лъжи за това кой какво е свършил в предишното Народно събрание и с какво е помогнал на хората.

„Възмутен съм от лъжите им. Ние с Ива Митева и проф. Гечев предложихме увеличението на възнагражденията на преподавателите във висшите училища. ПП гласуваха против актуализирането на бюджета с 25 милиона лева, а сега акад. Денков казва, че заслугата е негова. Хората трябва да търсят документи и факти, и да четат, а не само да слушат. Никой в парламента не е имал 121 мандата, за да може да гласува сам каквото и да било“ – добави още Каримански.

Гостът в студиото на бТВ бе категоричен, че „Има такъв народ“ през цялото време са били последователни за това, което касае българите.

„Ние настоявахме да имаме съвет, който още от декември миналата година да заседава и да предприема мерки, за да не достига инфлацията сегашните нива. А според Асен Василев инфлацията трябваше да е краткосрочна“ – напомни Каримански.

„Само част от инфлацията е привнесена, но не в тези размери. За съжаление никой не ни послуша, когато ние от ИТН предложихме да направим категоризация на уязвимите групи, да дaдем ясна дефиниция за енергийна бедност, както и да имаме поне три стълба за електроенергията. Раздаването на пари на калпак беше нещо като гасене на огъня с бензин от гледна точка на инфлацията“ – заяви Каримански, а гласуваните в пенсионната сфера промени той определи като несправедливи и направени с цел да се напазаруват поредните избори.

Като изключително важно за бизнеса Каримански посочи капиталовата подкрепа за фирмите, за да бъдат те устойчиви.

Според председателят на Комисията по бюджет и финанси в 47-ия парламент, нивата, с които Европейската централна банка и Федералния резерв са увеличили лихвите са показателни за това, че има наслагване на кризи и нужда от нетрадиционни мерки, и че в нашата банкова система рано или късно също ще има покачване на лихвите.

Любомир Каримански, който е водач на листите на ИТН в Плевен и 24 МИР София коментира, че ако Европа допусне изключения по отношение на критериите за инфлация, е реалистично от 1-ви януари 2024г. да заменим лева в еврото, а съветите му за българите са да не правят излишни покупки и да станат много по-спестяващи.

Сподели: