Любомир Каримански от ИТН: Помощите трябва да са насочени към уязвимите групи

Любомир Каримански от ИТН: Помощите трябва да са насочени към уязвимите групи

„Помощите трябва да са насочени към уязвимите групи“ – това заяви Любомир Каримански от „Има такъв народ“ в рубриката „Обещанията“ в предаването на Нова Тв – „Събуди се“. Темата бе какви са предложенията на партиите за справяне с кризата и какви са мерките, които ще предприемат срещу инфлацията.

Любомир Каримански сподели, че от „Има такъв народ“ предлагат двустепенна и тристепенна скала за сметките за ток, парно и газ. Когато потреблението е в ниските граници, то да излиза по-евтино. Според финансовия експерт от партията на Слави Трифoнов, някои намалени данъчни ставки трябва да се запазят, а „Има такъв народ“ предлагат за бизнеса, който инвестира печалбата си в иновации, да няма данък.

„Най-важната мярка, която трябва да приложим, е да направим категоризация на уязвимите групи. Необходимо е да знаем какъв е недостигът за всяка една нуждаеща се група в България, за да знаем какъв е механизмът, който да бъде приложен за нея и този механизъм да е най-адекватен и ефективен“ – заяви финансовият експерт от „Има такъв народ“.

„Не трябва да има нито излишен харч за държавата и за фиска, нито някоя от групите да остане неподпомогната“ – допълни Каримански и сподели още, че според него мярката за 0,25 лв. компенсация за горивата не работи правилно, защото не всеки, който има личен автомобил има нужда от тази помощ.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в 47-ото НС е водач на листите на ИТН в Плевен и 24 МИР – София.

Сподели: